A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Víz

1. Az egyik leghatékonyabb energiafelhasználású, környezetbarát vízmelegítési lehetőség a villanybojler, amelynek egyik előnye, hogy a csap megnyitása után rögtön melegvizet ad, így nem kell feleslegesen a vizet folyatnia, működése csendes, megbízható; a víz hőfoka könnyen szabályozható. Működtetése során a bojler hatékonysága, hatásfoka csökkenhet a lerakódott vízkőtől, ezért érdemes rendszeresen felülvizsgáltatni a készüléket, a fűtőszálat vízkőteleníteni!

2. Ügyeljen a csöpögő csapokra! Egy, percenként 10-20 cseppet áteresztő vízcsappal egy hét alatt egy kádnyi vizet pocsékol el.

3. Ha kádban fürdik, körülbelül 160 liter vizet használ el. A takarékosabb zuhanyozáshoz már 60 liter víz is elég.

4. A felhasznált vízmennyiség csökkentése érdekében zuhanyra és a kézmosó csapra érdemes víztakarékos rózsát szerelni.

5. A WC-öblítéshez érdemes víztakarékos öblítőtartályt vagy tartály nélküli vízöblítőt felszereltetni, így szabályozható a felhasznált vízmennyiség.

6. Fogmosás közben folyóvíz helyett használjon poharat!

7. Ha megteheti, gyűjtse össze az esővizet, és használja öntözésre. Nemcsak vizet spórol, hanem a virágoknak is jót tesz.

8. Öntözzön inkább este (főleg a meleg nyári napokban), mert akkor kevesebb a párolgás.

9. Mosogatásnál az edények tisztára mosásához ne használjon folyóvizet, csak az öblítéshez.

10. Mosógép, mosogatógép vásárlásakor lehetőség szerint válasszon olyan eszközt, amely víz- energiatakarékos fél-programmal is rendelkezik.

Vissza az összes tipphez