A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Leolvasási információk

Leolvasási módok a vállalati felhasználási helyeken

Legtöbb alapdíjas felhasználási helyünket évente egy alkalommal olvassuk le. Az alábbiakban részletesen olvashat az évente leolvasásra kerülő felhasználási helyek elszámolásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

A nagyobb felhasználási helyek leolvasása távleolvasható elektronikus fogyasztásmérőkkel történik. Ezen Ügyfeleink számára elérhető szolgáltatásunk a Mérési Központ, melynek segítségével Ön online nyomon követheti fogyasztási adatait. Szolgáltatásunkról bővebben itt olvashat.

Éves leolvasás - Legfontosabb tudnivalók

Az évente leolvasott felhasználási helyekre vonatkozóan is Ön minden hónapban megkapja számlalevelét., a két leolvasás között pedig részszámlákat küldünk. Az éves leolvasást követően, elszámoló számlalevele tartalmazza mindig az addig kiküldött 11 részszámla és a leolvasott mérőállás összegének esetleges különbözetét. Amennyiben a leolvasott érték magasabb a részfogyasztások összegénél, a számla tartalmazza a fennmaradó tartozást, amennyiben alacsonyabb, akkor természetesen az Önnek visszajáró összeget.

Ezen az elszámoló számlán egyben feltüntetjük a következő év részszámlái alapját képező éves fogyasztási mennyiséget is.

Az év során kiküldött számlákon feltüntetett fogyasztási mennyiségek összege megegyezik előző, 12 havi összfogyasztásával. Az elszámolással kapcsolatos legfontosabb információ, hogy a 12 hónap nem egy naptári évre vonatkozik, hanem az Ön mérőórájának leolvasásától számítódik. Az éves leolvasás időpontját természetesen számlalevelén is megtalálja.

Számlán szereplő fogyasztási mennyiség

Amennyiben Ön külön nem jelenti be mérőáállását, minden hónapban egyenlő fogyasztási mennyiségekről, azaz azonos egységárak esetén egyenlő összegekről szólnak részszámlái. Természetesen az egyes hónapok részszámláinak összege csak abban az esetben egyezik meg, ha a csatlakozási teljesítmény vagy a vonatkozó árszabás díjai nem változtak a 2 hónap között.

Természetesen lehetősége van arra is, hogy bejelentse mérőállását honlapunkon vagy a vezetékes telefonról ingyenesen hívható 06 80 82 81 80 zöld számon, ahol éjjel-nappal fogadjuk bejelentését!

Bejelentését kérjük, a számlán szereplő, „A következő leolvasás várható időpontja” dátumban feltüntetett időszak első napjában tegye meg, mert így aktuális havi számlája már a bejelentett mérőállás alapján készül el. Ellenkező esetben Ön az adott hónapban 2 számlalevelet kaphat, melyek közül az egyik a kalkulált részszámla összegét, míg a másik az Ön által bejelentett mérőállás alapján kalkulált számlaösszeget tartalmazza.

Jótanács

A villamos energia fogyasztás jellemzően csak abban az esetben változik, ha a felhasználási helyen új, jelentősebb fogyasztású berendezések jelennek meg. Ebben az esetben kérjük, forduljon hozzánk, hogy a havonta kiszámlázott részszámla mennyiséget szakértő munkatársaink segítségével módosíthassa.

További kérdés esetén kérjük, hívja munkatársainkat a megadott elérhetőségeken.