A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Az MVM Next biztosítja a JAS egyetemes szolgáltatásra jogosult ügyfeleinek ellátását

2021. november 24.
 

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt-t. jelölte ki 2021. december 1. napjától a JAS Budapest Zrt. egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználói villamosenergia ellátására. Az ügyfeleknek jelenleg nincsen teendőjük. 

A Fővárosi Törvényszék 2021. november 22-én a JAS Budapest Zrt.-nél csődeljárás megindítását rendelte el. A MEKH 2021. november 24-én az MVM Nextet jelölte ki a JAS egyetemes szolgáltatásra jogosult ügyfeleinek végső menedékesként való ellátására 2021. december 1-jétől 2022. április 1-jéig határozott időtartamra. 

A MEKH kijelölése alapján az MVM Next a szerződéskötéssel kapcsolatban hamarosan tájékoztatja az érintett ügyfeleket és részükre ajánlatot tesz, hogy a kijelölés időtartama alatt az egyetemes szolgáltatásban meghatározott feltételekkel ellássa őket.

Ha az egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználó a végső menedékes szolgáltatás időtartama alatt úgy nyilatkozik, hogy nem fogadja el 2022.04.01-jétől az MVM Next egyetemes szolgáltatási ajánlatát, vagy nem köt más engedélyessel villamosenergia-vásárlási szerződést, akkor a végső menedékes szolgáltatás megszűnését követő napon ellátatlanná válik.