A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Tudatos energiatakarékosság

„Az ingeket, fehér neműket, pólókat, pizsamákat kisimítva, vállfára akasztva szárítom, így nem, vagy alig kell vasalni. A törölközőket, a flanel lepedőket, a krepp ágyneműt szintén nem kell vasalnom.

„Mielőtt számítógépet vásárolunk, gondoljuk át, milyen célra kívánjuk azt használni: amennyiben csak internetezünk, szövegszerkesztőt használunk, képeket nézegetünk, vagy levelezünk a számítógéppel, akkor keressünk kis energia felhasználású gépeket. Ezek mindössze 1-10 kWh-t fogyasztanak, a nagy tudású, de nagy energiafogyasztású számítógépekkel szemben. A számítógép és a monitor kikapcsolt állapotban is fogyaszt áramot. Ezért számítástechnikai eszközeinket mindig kapcsolós elosztóból üzemeltessük, és használat után annak a kapcsolójával áramtalanítsuk az egész rendszert”

„Mosás után a gépet, éjszakára a TV készüléket áramtalanítom, a konnektorokból használat után kihúzok minden készüléket. Nagymértékben csökkentettem így az áramfogyasztásomat!”

vissza