A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Új villamosenergia igény

Új villamos energia igény jelentkezik ott, ahol ez ideig nem volt áramszolgáltatás (nem volt korábban mérőszekrény kialakítva, és abban a mérőberendezés felszerelve, illetve nem volt adott valamennyi feltétel az épület villamos hálózatra csatlakozásához).

Mit kell tennie, hogy Ön is igénybe vehesse mindezeket?

Az alábbiakban az igénylés és a megvalósítás folyamatáról olvashat információkat.

  1. Javasoljuk, tervezze meg, mérje fel, hogy milyen villamos energia teljesítményre van, illetve lesz szüksége a jövőben. Ehhez nyújt segítséget táblázatunk, mely az Ön háztartásában is előforduló villamos berendezések teljesítmény igényéről ad tájékoztatást. A meghatározáshoz célszerű igénybe venni partnerszerelőink segítségét, akik készséggel állnak rendelkezésére. Ha kíváncsi arra, hogy az Ön településen kik a kivitelezői partnereink, kattintson ide.
  2. Vegye fel a kapcsolatot egy szakemberrel a listánkban megjelölt partnerszerelők közül, hiszen a mérőhely és a villamos hálózatra csatlakozás kialakítását az Ön megbízásából partnerszerelő végzi el Társaságunk műszaki előírásai szerint. A partnerszerelő árajánlatot ad Önnek a villamos csatlakozás, illetve a mérőberendezés, ha még szükséges a belső hálózat kialakításának költségeiről. A pontosított teljesítmény igény és a helyszíni felmérés után Társaságunk meghatározza a megvalósíthatóság műszaki-gazdasági feltételeit, és ennek alapján elkészítjük az Ön részére ajánlatunkat.
  3. Ha a partnerszerelő a kivitelezési munkákat elvégezte, illetve készre jelentette azt Vállalatunk felé, akkor szükséges az egyeteme szolgáltatói szerződéskötéshez a következő adatlapokat a partnerszerelő segítségével kitölteni. A következő segédlet az adatlapok kitöltésben segíti Önöket. Kérjük Önöket, kísérjék figyelemmel a III. pontban leírtakat is.
  4. A szerződéskötés és a mérőhely készre jelentését követő 8 napon belül a sikeres műszaki átadás esetén megtörténik az Ön új felhasználási helyének bekapcsolása a garantált szolgáltatásunk részeként.
  5. A villamos hálózatra csatlakozás díjtételéről szóló számlát ezt követően továbbítjuk az Ön postai címére.


Ha ismertetőnk nem ad választ valamennyi kérdésére, akkor további tájékoztatást kérhet a villamos energia igény kielégítésének műszaki-gazdasági feltételeiről.

  • írásban: 1439 Budapest Pf. 700.

Milyen feltételek érvényesek az új bekapcsolásokra?

A villamos hálózatra csatlakozás feltételeit a117/2007 (XII. 29) GKM rendelet állapítja meg. Eszerint ügyfeleinknek 32 Ampert meg nem haladó igény esetén (amennyiben az a meglévő kisfeszültségű hálózatról biztosítható) nem kell csatlakozási díjat fizetni. (Természetesen ebben az esetben az összes rendelkezésre álló teljesítmény a növekedéssel együtt sem haladhatja meg a 32 Ampert.)

  1. Meglévő hálózatról történő, 32 Amper feletti villamos energia igény biztosítása esetén a csatlakozási díj mértéke 3. 600 Ft/Amper + 25 % ÁFA.
  2. Ha a meglévő hálózatról a villamos energia igény nem elégíthető ki, akkor a csatlakozási alapdíj, illetve a létesített szabadvezeték 30 méter vagy földkábel esetén a 15 méter feletti hosszúságot meghaladó vezetékhosszának költsége a fogyasztót terheli, melynek egységára szabadvezeték esetén 1 200 Ft/m, földkábel esetén 2 400 Ft/m. Ilyen esetben az előző pontban szereplő 8 napon belül közöljük ezt a tényt, majd a hálózat fejlesztésre 30 napon belül adunk ajánlatot. Mivel igényének kielégítése a meglévő hálózat bővítését, vagy új hálózat építését igényli, s költségének meghatározása alaposabb vizsgálatot igényel.

Ha Ön ajánlatunkat elfogadja, akkor partnerszerelőnk elkészíti a műszaki terveket, s jóváhagyásunk után elvégzi a szerelést Társaságunk által vagy az Ön által (kizárólag mérőszekrényre vonatkozik, a csatlakozóvezetéket minden esetben Társaságunk biztosítja) biztosított anyagból. A munka elkészültével ellenőrizzük a partner szerelő munkáját. Ezután az Ön igénybejelentése alapján megkötjük az egyetemes szolgáltatói szerződést és elvégezzük a hálózatra kapcsolást. Sikeres műszaki átadást követően készítjük el és küldjük meg Önnek a villamos hálózatra csatlakozás számláját.

A hálózatra kapcsolásra annak kérésétől számított 8 napon belül, illetve előzetesen egyeztetett időpontban kerül sor, egyidejűleg a villamosenergia-szolgáltatásra vonatkozó egyetemes szolgáltatói szerződés megkötésével.

Ezzel a közös munkánk tulajdonképpen be is fejeződött. Innentől mi biztosítjuk az Ön számára a villamos energiát, és Önnek már csak a készülékeket kell bekapcsolni…