A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Mérési adatszolgáltatás

A liberalizált villamos energiapiacon felbecsülhetetlen értékű, amennyiben a felhasználó rendelkezik a villamos energiafogyasztási adataival. Ilyen adatok nélkül lehetetlen összehasonlítani a szükségleteket az árajánlatokkal.

A rendszerhasználók számára a mindenkor aktuális mérési eredmények ismerete lehetőséget biztosít a fogyasztási szokásainak megismerését követően szakmailag megalapozottan választani a szabadpiaci ajánlatok közül. Nagyfokú segítséget nyújthat a menetrend elkészítéséhez, követéséhez.

Az MVM Démász Áramhálózati Kft. Energy Data Warehouse®  Internetes modulja korszerű megoldás a villamos energia fogyasztási adatok feldolgozására. Ha Ön rendelkezik Internet hozzáféréssel, a nap 24 órájában hozzáférhet a fogyasztási adataihoz - terhelési görbék, regiszter adatok. A negyedórás integrálású fogyasztási adatok megjelenítheti grafikusan és táblázatos formában, vagy le is töltheti azokat, sőt lehetősége van arra is, hogy akár e-mailben automatikusan küldesse el az adatokat saját részére. A rendszerben tárolt adatok azonosítóval és jelszóval védettek.

A rendszer használatának alapfeltétele, hogy az Ön felhasználási helye(i) az MVM Démász Áramhálózati Kft. távleolvasó rendszerébe bevont felhasználási hely(ek) legyen(ek), valamint a felhasználó rendelkezzen minimálisan Internet Explorer 5.5 vagy Netscape Navigator 6.0 Internetes böngészők valamelyikével, vagy ennél magasabb verziójúval.

A szolgáltatás igénybevétele a távleolvasásba bevont felhasználási helyek esetében ingyenes. A távleolvasásba az MVM Démász Áramhálózati Kft. saját költségén bevonta a 3*80 A, vagy 50 kW lekötött teljesítmény feletti felhasználási helyeket. Amennyiben az Ön felhasználási helyén a lekötött teljesítmény ezt nem haladja meg, akkor a felhasználó kérheti a távleolvasás kialakítását saját költségen. A lehetőség így adottá válik ezen felhasználási helyek számára is.

A negyedórás mérések alapján kalkulált rendszerhasználati díjak a kereskedői, vagy elosztói számlában jelennek meg a hálózathasználati szerződés szerint. Ezen díjak rendszerünk segítségével való ellenőrzéséhez kérjük tekintse meg a következő bemutatót, melyet kifejezetten e célból készítettünk:

Amennyiben bővebb információra van szüksége az MVM Démász Áramhálózati Kft. Energy Data Warehouse® - Internetes moduljáról, vagy érdeklik Önt a rendszer által kínált sokrétű lehetőségek, kérem írjon a következő címre: meresi_kp@mvmdemaszhalozat.hu,