Ugrás a tartalomra

Villamosenergia-tarifák

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. az egyetemes szolgáltatás keretében értékesített villamos energia elszámolását a jogszabályokban, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal határozatában és az üzletszabályzatban meghatározott feltételekkel végzi.

A villamos energia egységára két tényezőtől függ

  • Ön melyik árszabást választotta
  • az adott felhasználási helyet melyik hálózati elosztó társaság látja el villamos energiával (számlán megtalálható)  

A villamos energia ára két díjtételből áll össze

  • a rendszerhasználati díjakból és
  • az energiaárból.

A rendszerhasználati díj hatósági ár, mely tartalmazza a szállításához, az üzemeltetéséhez, illetve a villamos energia méréséhez kapcsolódó árelemeket. Az energiaár szintén hatósági ár, amely a villamos energia beszerzési árából (az erőművekben előállított termék ára) és az árrésből tevődik össze, melyek alapján miniszteri rendelet és az egyetemes szolgáltatói üzletszabályzatunk tartalmazza az egységárakat. Az árrés mértékét is rendelet szabályozza, mely az egyetemes szolgáltató azon működési költségeire kell, hogy fedezetet nyújtson, amely a villamos energia beszerzési költségén kívül merül fel a beszerzéssel, ügyfélszolgálattal, számlázással, számlakiegyenlítéssel kapcsolatban. A számlában 27 %-os általános forgalmi adót is felszámítunk. Az egyetemes szolgáltatás keretében értékesített villamos energia árszabályozására, árszabásaira és egységáraira vonatkozó részleteket a vonatkozó jogszabályokban és üzletszabályzatunkban találja meg.

A 2022.augusztus 1-jétől érvényes lakossági és nem lakossági egységárak valamint a korábbi árak a Kapcsolódó dokumentumok között található és letölthető.

Kapcsolódó dokumentumok