Ugrás a tartalomra

Elszámolási módok

Éves elszámolás

Éves elszámolási mód választása esetén – a megelőző éves elszámolási időszakban leolvasott fogyasztási adatokból kalkulált részfogyasztási mennyiségnek megfelelően – részszámlák útján fizeti meg az elfogyasztott villamos energia ellenértékét. Az éves elszámolási időszakon belül, egy év alatt összesen 11 db részszámlát kap (kivéve új bekapcsolás, felhasználóváltozás, számlázási mód változás), majd a soron következő éves elszámolás adataiból a szolgáltató elszámoló számlát állít ki a ténylegesen elfogyasztott villamos energia mennyiség alapján.

A szolgáltató szempontjából az éves elszámolás jelenti az éves szolgáltatói leolvasások alapján történő elszámolást évente. 

Emellett az elszámolási mód mellett szól a havi tervezhetőség, hiszen minden hónapban ugyanannyit kell fizetnie, és amennyiben fogyasztási szokásai az év közben nem változtak, az elszámoló számla sem mutat jelentős eltérést a részszámlákon szereplő fizetendő összeghez képest.

Amennyiben az Ön fogyasztása nem érte el a részszámlákon kiszámlázott energia mennyiségét úgy a különbözet visszafizetésre kerül. Amennyiben a fogyasztása meghaladja az elszámolási időszakban részszámlákon kiegyenlített mennyiséget, a különbözet az elszámoló számlával kerül elszámolásra.

Havi elszámolás mérőállás alapján

Önnek lehetősége van arra, hogy minden hónapban a tényleges fogyasztása szerint fizesse a villanyszámláját. Ennek feltétele, hogy mindig a számlán feltüntetett intervallumban diktálja be mérőóra állását.

A diktálást intézheti mobilalkalmazásunkon, online, vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül.