Ugrás a tartalomra

Fizetési módok, fizetési feltételek

A gördülékeny számlarendezés érdekében Ügyfeleink számos elszámolási mód közül választhatnak:

1. Online bankkártyás fizetés

Online bankkártyás fizetéssel Ön könnyedén és biztonságosan, néhány kattintással kiegyenlítheti számláit, vagy akár teljes számlaegyenlegét. Online bankkártyás fizetésre Elektronikus számlaszolgáltatásunk igénybevételével nyílik lehetősége. A két kényelmi szolgáltatás együttes használatával Ön könnyedén nyomon követheti befizetéseinek aktuális státuszát.

Számlái kiegyenlítését online bankkártyás fizetéssel a következő egyszerű lépéssekkel tudja megtenni:

 • Elektronikus számlaszolgáltatás igénylése online ügyfélszolgálati felületünkön. (Az elektronikus számla igénylésének előfeltétele az online ügyfélszolgálati felületen történő előzetes regisztráció elvégzése. Amennyiben Ön már rendelkezik érvényes regisztrációval, az E-számla igénylés menüponton tudja igényelni a szolgáltatást.)
 • Elektronikus számla érkezésekor az Ön által előzetesen megadott e-mail címen értesítjük Önt.
 • Az online ügyfélszolgálati felületen lehetősége van az aktuális, vagy az összes nyitott számla kiegyenlítésére.
 • A fizetni kívánt összeg kiválasztásával elindítja az online bankkártyás fizetést, melyhez online fizetésre alkalmas bankkártya típust tud használni. Ezt követően átkerül a CIB Bank biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a bankkártyás fizetéshez szükséges kártyaadatokat megadja a felületen (kártyaszám, kártyán szereplő név, lejárat (hónap/év), CVC2 kód, amennyiben van ilyen a kártyáján). A kártyaadatok megadása után a „Fizetés” gombra kattintva elindíthatja a fizetési tranzakciót.
 • A fizetést követően az online ügyfélszolgálati felületen a tranzakció eredményéről minden esetben tájékoztatást adunk, illetve ezt a visszaigazolást e-mail útján is elküldjük Önnek.

Az online bankkártyás fizetések megbízhatóságát az SSL-protokoll garantálja, amely egy világszerte elfogadott titkosítási eljárás. Manapság egyre inkább jellemző, hogy bankkártyás fizetéskor átirányítják Önt a bank fizetőoldalára, és így Ön közvetlenül a bank által üzemeltetett – a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő – oldalon adhatja meg kártyaadatait. Így a szolgáltató, illetve a kereskedő semmilyen formában sem nyerhet betekintést az Ön kártyaadataiba.

Kérjük, minden esetben győződjön meg róla, hogy valóban a bank biztonságos fizetést garantáló oldalára került-e, és amennyiben nem, ellenőrizze, hogy a tranzakciót lebonyolító más weboldal rendelkezik-e a szükséges biztonsági protokollal.

A tranzakció bankkártyával történő vásárlásnak számít, ezért – mint minden más vásárlás – ezt a tranzakciót is terheli a tranzakciós illeték. A szolgáltatást más tranzakciós díj terheli.

2. Csoportos beszedési megbízás

Olyan fizetési mód, amely biztonságot nyújt Önnek és több kényelemi funkcióval is szolgál:

 • időt takarít meg;
 • nem kell folyamatosan aggódnia a fizetési határidők miatt;
 • kiszámítható, mert folyószámláját csak a számla esedékességekor terheljük meg;
 • biztonságos, mert Ön ellenőrizheti a számlája összegét és lehetősége van az esetleges beszedés letiltására;
 • kontrollálható, mert Ön limitálhatja a levonható összeg felső határát;
 • személyre szabott, mert Ön pénzforgalmának megfelelően kiválaszthatja a legkedvezőbb fizetési határidőt a hónap 1- 27. napja között;
 • praktikus, mert a bankszámla tulajdonosa megbízást adhat több közüzemi számla kifizetésére is (a villamos-energia felhasználója és számlatulajdonos lehet különböző személy, a megbízó akár gyermeke vagy más családtagja számlájának kifizetésével is megbízhatja a bankját).

Hogyan térhet át csoportos beszedési megbízásra?

Töltse ki a "Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére" nyomtatványt, postázza címünkre (MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. – 1439 Budapest, Pf. 700), és mi továbbítjuk számlavezető bankjához. A nyomtatványt telefonos ügyfélszolgálatunkon is kérheti, ez esetben postázzuk Önnek, illetve személyesen, bármelyik ügyfélszolgálati irodánkban vagy bankjában is kitöltheti.

Felhívjuk figyelmét, hogy a nyomtatvány továbbítása, illetve a megbízás rögzítése a számlavezető bankjánál 1-2 hónapot is igénybe vehet, ezért kérjük, az addig érkező készpénzes átutalási számláit fizesse be.

Megbízást adhat közvetlenül bankjánál, akár személyesen, akár telefonon, vagy internetbankján keresztül az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-nél az A26713111T010 számjelű szolgáltatói azonosítója, illetve az Ön 10 számjegyű Vevő (Fizető) azonosítója megadásával.

3. Egyedi átutalás

Olyan kényelmes fizetési mód, amellyel Ön időt takarít meg, a számla kiegyenlítését a fizetési határidőig az Önnek legmegfelelőbb időben intézheti. Kérjük, utaláskor tüntesse fel a 10 számjegyű Vevő (fizető) azonosítóját!

A számla egyedi átutalással történő kiegyenlítése esetén kérjük, hogy a megjelölt fizetési határidő előtt minimum 1 munkanappal indítsa el a számla rendezését. Erre azért van szükség, hogy a kiegyenlítendő összeg a számlán feltüntetett fizetési határidőre biztosan megérkezzen Társaságunkhoz, ezzel elkerülve a késedelmi kamat felszámítását.

4. Postai készpénz átutalás

A postai készpénz átutalási megbízást a szolgáltató bocsátja az ügyfelek részére a számlák megküldésével azonos időben. A felhasználó az ügyfélszolgálati irodán ezekhez külön kérésre is hozzájuthat. Ügyfeleink pótlólag is kérhetnek csekket a szolgáltatóval egyeztetett összegről kiállítva. A csekk pótlása díjmentes.

Kapcsolódó dokumentumok