Ugrás a tartalomra

Ügyfélszolgálati irodák

Személyes ügyintézési lehetőségek

Szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdéseikkel volt ELMŰ-ÉMÁSZ-os ügyfeleink a megszokott címeken található ügyfélszolgálati irodáinkhoz fordulhatnak. Időpontfoglalás továbbra is szükséges.

Az állandó ügyfélszolgálati irodáink nyitvatartása:
Hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 8-14 óra és szerda 8-20 óra.

Az ügyfélszolgálati irodáink pontos címét és a fiókirodák nyitvatartását a lap alján, az irodakeresőben érheti el.

Nyitvatartás-változás

Szikszói ügyfélszolgálati irodánk (3800 Szikszó, Thököly u. 8.) 2023.11.28-án és 12.05-én technikai okok miatt zárva tart.

Rákoskeresztúri állandó ügyfélszolgálati irodánk 2023. október 31-től bezár. Legközelebbi irodák: 1148 Budapest, Kerepesi út 52. és 1149 Budapest, Pillangó park 7., valamint a 1103 Budapest, Kőér utca 2/A. Az irodák nyitvatartása: hétfő, kedd, csütörtök, péntek 8-14, szerda: 8-20.

Új iroda nyílik 2023. november 2-án a GoBuda Mall bevásárlóközpontban 1032 Budapest, Bécsi út 154. galéria/magasföldszintjén. Nyitvatartás: hétfő, kedd, csütörtök, péntek 8-14, szerda: 8-20.

Ünnepi nyitvatartás

2023. december 25-26-án és 2024. január 1-jén a karácsonyi és újévi ünnepek miatt minden irodánk zárva tart. Az ünnepek miatt ezen a két héten néhány fiókiroda nyitvatartása módosul.

Költözés

Mezőcsáti ügyfélszolgálati irodánk 2023. november 14-től új helyre költözik. Az iroda új címe: 3450 Mezőcsát, Hősök tere 5. A nyitvatartás változatlan: kedd 14-18, csütörtök 8-12 Az utolsó munkanap 2023.11.09-én csütörtökön lesz a régi címen, a Bajcsy-Zs. u. 2. szám alatt. 

Pilisvörösvári ügyfélszolgálati irodánk 2023. szeptember 15-től új helyre költözik. Az iroda új címe: 2085 Pilisvörösvár, Fő út 40. A nyitvatartás változatlan: hétfő 14-18, péntek: 8-12 Az utolsó munkanap 2023.09.11-én hétfőn lesz a régi címen, a Fő út 12. szám alatt. 

 

Személyes ügyintézés esetén a gördülékeny ügyintézés érdekében kérjük szíves együttműködését az alábbi biztonsági szabályok betartásához:

Egy időponttal egy ügy intézésére van lehetősége.
Pontosan és egyedül érkezzen fényképes igazolvánnyal (pl.: személyi igazolvány, útlevél), ha más nevében jár el, akkor meghatalmazás is szükséges.

Amennyiben felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, az ügyintézés megszakításra, az iroda pedig bezárásra kerül. Újranyitás csak a teljes fertőtlenítés után lehetséges.

Kérjük, hogy az alábbi ügyek intézésére elsősorban továbbra is digitális csatornáinkat válassza:

  • mérőállás rögzítése,
  • előre fizetős mérő feltöltése,
  • számlamásolat és csekk kérése.

Kérjük és javasoljuk, hogy amennyiben lehetséges, akkor elsősorban a telefonos, online ügyfélszolgálatunkat vagy MVM Next EnergiApp mobilapplikációnkat vegyék igénybe. 

Együttműködésüket és megértésüket köszönjük.

 

Időpontfoglalás

A személyes ügyintézéshez online ügyfélszolgálatunkon keresztül, az MVM Next EnergiApp mobilapplikáción, illetve telefonon lehet időpontot igényelni.

Személyes ügyintézéshez szükséges azonosító iratok

  • a személyazonosságot igazoló okmányra (pl.: személyi igazolvány, vezetői engedély vagy útlevél és lakcímkártya);
  • meghatalmazásra, abban az esetben, ha nem a szerződött, vagy szerződni kívánó ügyfelünk jár el. 

Ügyfélszolgálati irodakereső

Az utolsó ügyfél fogadása a nyitvatartási idő vége előtt 10 perccel történik. Ügyfélszolgálati irodáinkon csak bankkártyás befizetés lehetséges az ügyfélfogadási idő végéig.

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

{{officeDetails.officeName}}

Cím:

{{officeDetails.address}}

Nyitvatartás:

Speciális nyitvatartási információk:

{{holiday.date | date:'yyyy. MM. dd'}}, {{holiday.isOpen ? "Nyitva" : "Zárva"}} - {{holiday.description}}

Leterheltség:

Leterheltség:

minimális
alacsony
közepes
magas

Kapcsolódó dokumentumok