Az NKM újabb CNG töltőállomást nyitott Zuglóban

2019.02.19

Az NKM-hez tartozó NKM Mobilitás Kft. megnyitotta negyedik közforgalmi CNG töltőállomását Zuglóban az Ógyalla tér 1. szám alatt. A társaság immáron négy közforgalmi és két üzemi töltőállomást működtet, amellyel a lakosság, a vállalatok, továbbá a BKV Zrt. CNG buszflottájának és az FKF Zrt. CNG-vel üzemelő hulladékszállító gépjárműveinek igényét elégíti ki, illetve leányvállalatán keresztül a kaposvári buszközlekedést is kiszolgálja.

Az új, önkiszolgáló közforgalmú töltőállomás megnyitásával az NKM aktívan hozzá szeretne járulni a környezetbarátváros közlekedés további fejlődéséhez. A töltőállomás hétköznap 6:30-21 óra között, hétvégén 8-20 óra között érhető el az autósok számára. 2018-ban több mint 50 000 alkalommal vették igénybe az NKM CNG szolgáltatását az eddigi három közforgalmú töltőállomáson.

 

 

A négy közforgalmi töltőállomás térképen

A CNG-t használók környezettudatosak, gépjárműveikkel kevésbé terhelik a környezetet, autóik átlagosan 25%-al kevesebb CO2-t, közel 70%-kal kevesebb NOx-t bocsátanak ki, mint a hagyományos járművek. A CNG hajtással a szálló por kibocsátása gyakorlatilag nulla, amely különösen kedvező a nagyvárosok levegőjének megóvása érdekében. A CNG-benzin vegyes üzemű, minden igényt kielégítő modern gyári gépjárművek a használók számára a jelenlegi üzemanyag-árak és üzemeltetési költségek mellett kb. 20-25%-os árelőnyt biztosítanak a klasszikus hajtású gépjárművekhez képest, egyben jelentősen hozzájárulnak a városok környezetszennyezésének csökkentéséhez. Az NKM CNG töltőállomásain felül az e-mobilitás és a környezettudatos közlekedés melletti elkötelezettségének köszönhetően jelenleg már 58 db nyilvános töltőt és 118 db nyilvános töltési pontot telepített a villanyautósok számára, de a további töltők telepítése folyamatosan zajlik, a végső cél az országos lefedettség elérése.