Megkezdte működését az NKM Energia Zrt.

2019.07.01

Az NKM földgázszolgáltató és áramszolgáltató társasága összeolvadással egyesült, az új cég neve NKM Energia Zrt. Az új céget a cégbíróság 2019. június 30-i hatállyal bejegyezte. A társaság elnök-vezérigazgatója Hiezl Gábor lett. Az ügyfeleknek nincs tennivalója, a magasszintű energiaszolgáltatást a továbbiakban az új társaság biztosítja, amely így Magyarországon egyedülálló módon nyújt egyszerre földgáz- és villamosenergia-szolgáltatást az ország egész területén.

Az NKM folyamatosan tájékoztatja mind az egyetemes szolgáltatásban, mind a versenypiacon kiszolgált ügyfeleit a változásról. Az első hivatalos tájékoztatókat június elejétől a számlákkal kapták kézhez az ügyfelek. A teljes kereskedelmi üzletág egy pontba szervezésével tovább folytatódik a társaságcsoport villamos energia és földgáz üzletágai közötti szinergiák erősítése, az ügyfelek biztonságos és magas színvonalú ellátása, és a modernizáció.

Az egyesüléssel nem változtak az ügyfél-azonosítók, a számlázás ritmusa, a diktálási időszakok, sem a folyószámla-azonosítók és a csoportos beszedési megbízások érvényessége. A cégjogi egyesüléssel a minőségi ellátás zavartalan marad, sőt tovább egyszerűsödik, az ügyfeleknek nincsen teendője sem áram-, sem földgázszolgáltatás terén.

Egyesül az NKM áram- és földgázszolgáltatója