Jól halad a rezsiutalványok beváltása az NKM-nél

2019.10.03

Szeptember végére lezárult a rezsiutalványok kézbesítése. A kedvezményezettek többsége a postán használja fel az utalványokat, azonban az NKM ügyfélszolgálati irodáin is egyre többen váltják be. Az NKM ügyfélszolgálati irodáin eddig összesen több százmillió forint értékben használtak fel rezsiutalványt, valamint több mint 60 ezer ügyfélmegkeresés érkezett ezzel kapcsolatban. A társaság honlapján részletes tájékoztató olvasható a rezsiutalványokról a https://www.nemzetikozmuvek.hu/rezsiutalvany címen.

Amennyiben az ügyfél nem csekken szokta fizetni számláit, vagy a rezsiutalvány névértékénél alacsonyabb összegű csekkje van, az NKM ügyfélszolgálatától telefonon, vagy e-mailben egyedi csekket kérhet pl. 9 ezer, vagy ­– nyugdíjas házaspár esetén összevontan – akár 18 ezer forintról.

A csekk befizetésével az összeg az ügyfél szerződéses folyószámlájára kerül, és amíg el nem fogy, az NKM nem küld számára fizetendő számlát. Abban az esetben, ha az ügyfél földgázszámláját a Díjbeszedő Holding Zrt. állítja ki az NKM Energia Zrt. megbízásából, az utalványok beváltására  a Díjbeszedő által kijelölt irodákon van lehetőség.

Az NKM kijelölt ügyfélszolgálati irodáin a rezsiutalványt elfogadják, ugyanakkor a rezsiutalvány és a számlaösszeg közötti különbözetet készpénzzel nem lehet kiegyenlíteni. Ilyen helyzetben célszerű inkább a készpénzforgalmat bonyolító postahivatalokban befizetni a csekkeket.

A rezsiutalványokat 2020. március 31-ig lehet felhasználni, az ország több ezer postahivatalában, amennyiben csekket fizetnek be velük, átruházhatók, bármely magánszemély fizetheti velük villany- és gázszámláját összeghatár nélkül.


Információk

telefon: 06 20, 06 30, 06 70 vagy 06 1 előhívót követően 474-9999

e-mail: ugyfelszolgalat@mvmnext.hu