Az MVM Next kész ellátni az E.ON Gáz Plusz lakossági ügyfeleit

2021.11.05

Nem maradnak földgáz nélkül azok az ügyfelek, akik az E.ON megszűnő szabadpiaci szolgáltatása keretében vételezték az energiát, ehhez azonban időben új szerződést kell kötniük.

Az E.ON megszűnő Gáz Plusz szolgáltatása keretében vételező lakossági ügyfeleknek 2021. december 1-jei indulónaptól új szerződést kell kötniük annak érdekében, hogy számukra a földgázellátás folyamatosan biztosított legyen. Az ügyfeleknek választaniuk kell, hogy más versenypiaci földgázkereskedőtől vételezik az energiát, vagy visszatérnek az egyetemes szolgáltatásba, azonban ez sem automatikus.

Az MVM Next mint egyetemes szolgáltatási engedéllyel rendelkező szolgáltató tájékoztatja az érintett ügyfélkört, hogy a szolgáltatóváltás kezdeményezéséről és az új szerződés megkötéséről az ügyfeleknek maguknak kell gondoskodniuk annak érdekében, hogy földgázellátásuk december 1-jét követően is biztosított legyen.

Ha az ügyfelek nem rendelkeznek 2021. december 1-jétől földgázkereskedelmi szerződéssel, abban az esetben a hatályos jogszabályok alapján a területileg illetékes elosztó szüneteltetheti a földgázellátást, meg is szüntetheti azt és a fogyasztásmérőt leszerelheti.

Amennyiben az ügyfelek úgy döntenek, hogy az egyetemes szolgáltató ellátásába térnek vissza, az MVM Next gyors ügyintézéssel várja a jelentkezésüket. A szerződéskötéshez az ügyfelek személyes adataira, személyazonosító okmányaira és legutolsó gázszámlájára lesz szükség, hogy rendelkezésre álljanak az ajánlatkérő dokumentum kitöltéséhez szükséges adatok.

Az ajánlatkérő űrlap a https://mvmnext.hu/foldgaz/Dokumentumtar oldalon érhető el Ajánlatkérés földgáz egyetemes szolgáltatás igénybevételére néven.

A kitöltött, aláírt ajánlatkérő a legegyszerűbben elektronikusan juttatható el az ugyfelszolgalat@mvm.hu címre.

Ha az ügyfelek személyesen, az MVM Next ügyfélszolgálati irodáiban intézik a szerződéskötést, a helyszínen aláírt szerződéses dokumentumok alapján a szolgáltatóváltás folyamata azonnal elkezdődik. Az MVM Next ügyfélszolgálati irodái jelenleg kizárólag időpontfoglalással látogathatók.

 

További információ: https://www.mvmnext.hu/foldgaz