Lakossági tájékoztató kampányt indít az MVM

2022.09.07

Az MVM lakossági tájékoztatási kampányt indít szeptemberben számos online felületen, amelyben a társaság bemutatja többek között az energiaszámlákkal és az elszámolással kapcsolatos információkat valamint felhívja a figyelmet arra, hogy a rezsicsökkentés továbbra is minden magyar háztartás számára megmarad az átlagfogyasztás mértékéig.

A háború és az elhibázott szankciók miatt egész Európát energiaválság sújtja. A magyar kormány azonban egyedülálló döntést hozott, és ilyen körülmények között is fenntartja a rezsicsökkentést.

A rezsicsökkentés továbbra is minden magyar háztartás számára megmarad az átlagfogyasztás mértékéig. A 2022. augusztus 1-je és a 2023. július 31-e közötti időszakban a lakossági ügyfelek 2523 kWh áramot és legalább 1729 m3 földgázt vásárolhatnak rezsicsökkentett áron.

Az MVM szeptemberben lakossági tájékoztató kampányt indít annak érdekében, hogy az új rezsiszabályok könnyebben érthetők legyenek az ügyfelek számára. A népszerű közösségi felületeken, online médiumoknál és az MVM weboldalain is megtekinthető kisfilmekben az ügyfelek tájékoztatást kapnak a rezsicsökkentéssel kapcsolatos legfontosabb információkról.

A társaság bemutatja az energiaszámlákkal és az elszámolással kapcsolatos információkat, az elszámolási módok különbségeit a diktálás és az átalánydíjas számlázás esetén, amelyek között az ügyfelek bármikor szabadon válthatnak. Az MVM részletes tájékoztatást ad továbbá az elérhető kedvezményekről, illetve a társasházakat és a H tarifát érintő kérdésekről.

A számlázással és egyéb tudnivalókkal kapcsolatban az MVM ezen felül részletes, számos kérdésre választ adó tájékoztató weboldalt állított össze, amely elérhető a https://www.mvmnext.hu/lakossagirezsi címen.