Mérőállás diktálása nem lakossági ügyfeleknek regisztráció nélkül
Utolsó módosítás: 0001.01.01

 

 

Figyelemfelhívás! Korábbi tájékoztatásunknak megfelelően lakossági ügyfeleink már nem diktálhatnak ezen a felületen. Regisztráljon most az új online ügyfélszolgálatunkra, ahol a diktálás mellett számos más ügyet is kényelmesen elintézhet.

  Regisztráljon online ügyfélszolgálatunkra, és diktáljon gyorsabban: az elmentett azonosítókhoz már csak az aktuális mérőállást szükséges megadnia.
 

Töltse le most az MVM Next appot, és diktáljon pillanatok alatt a telefonján.

 

Mikor diktálhatok?

Ha az Ön számlázási módja a havi diktálás, akkor minden hónapban egy előre meghatározott, 4 napos időszakban kell diktálnia mérőállását. Az aktuális diktálási időszakot gázszámláján találja.

Évente egy alkalommal a gázhálózati cég által megbízott leolvasó rögzíti a mérőállást, akinek biztosítani kell a bejutást a mérőhöz. Az éves leolvasáskor (melynek várható időpontját a számla 3. oldalának alján vagy a 4. oldalon találja) a leolvasó által rögzített mérőállással készül el az elszámoló számlája, ezért a mérőállás diktálását ilyenkor Öntől nem tudjuk fogadni

Mi történik, ha nem diktálok?

Ha nem diktálja be adott hónapban az előre meghatározott 4 napon belül mérőállását, akkor becsült fogyasztás alapján készítjük el számláját.

Amennyiben egymás után kétszer, vagy az éves leolvasások között összesen háromszor nem diktál, az éves leolvasás után automatikusan átállítjuk számlázási módját hőmérsékletfüggő részszámlázásra. A hőmérsékletfüggő részszámlázás előnye, hogy Önnek nem kell minden hónapban diktálnia, mégis a hőmérsékletnek és a fogyasztási szokásainak megfelelő részszámlát kap.

Ha szeretne visszatérni a havi diktálási számlázási módhoz, akkor ezt az éves elszámoló számla kiállítását követő 30 napon belül jelezheti.

Diktáltam, de nem kaptam számlát. Miért?

Papírszámlát csak akkor állítunk ki az adott időszakra, ha a diktáláson alapuló (Ön által diktált vagy általunk becsült) számla nettó értéke – akár több hónap után összevontan – eléri a 2500 Ft-ot. E-számlát minden hónapban készítünk.

Mérőállás diktálása nem lakossági ügyfeleknek regisztráció nélkül

Kérjük, adja meg mérőállását (egész köbméterben, tizedes értékek nélkül).

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Sajnos lejárt az időkeret, kérjük töltse újra az oldalt.