Nyilatkozniuk kell az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult felhasználóknak az energiaszolgáltatás folytatólagosságáért

0001.01.01

2022. augusztus 1-jétől megváltozott, az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevételére jogosult NEM LAKOSSÁGI ügyfelek köre. Annak érdekében, hogy a továbbiakban az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult felhasználók ellátása végső menedékes jogintézmény keretében folytatólagosan biztosított legyen, és mentesüljenek az egyetemes szolgáltatás jogosulatlan igénybevételének szankciója alól, 2022. augusztus 15-ig nyilatkozniuk kell.

A veszélyhelyzet ideje alatt az egyetemes szolgáltatásra jogosultak körének meghatározásáról szóló 217/2022. (VI. 17.) Korm. rendelet, és az azzal kapcsolatos rendelkezésekről szóló 281/2022. (VIII. 1.) Korm. rendelet módosította az egyetemes szolgáltatás igénybevételére jogosultak körét.

A Kormány döntése értelmében 2022. év végéig működőképességük megőrzése érdekében azon mikrovállalkozások, akik már 2022. június 18-án is egyetemes szolgáltatótól vételeztek energiát, továbbra is rezsicsökkentett, azaz a NEM LAKOSSÁGI egyetemes szolgáltatás árképzésnek megfelelő áron jogosultak villamos energiát és földgázt vételezni a kormányrendeletben meghatározott 4 606 kWh éves villamosenergia-fogyasztás és 54 810 MJ éves földgázfogyasztás erejéig. A kedvezmény felhasználási helyenként idő- és fogyasztásarányosan biztosított 2022. augusztus 1. és 2023. július 31. között. Az ezen mennyiségeket meghaladó fogyasztás elszámolása azonban már az egyetemes szolgáltatáson belül biztosított, egyetemes szolgáltató által hirdetményben közzétett áron történik.

Az MVM Next azon ügyfelei, akik a Korm. rendelet alapján 2022. augusztus elejétől nem jogosultak egyetemes szolgáltatásra, 2022. augusztus 15-ig nyilatkozni kötelesek az MVM Next felé az érintett felhasználási helyeik megjelölésével annak érdekében, hogy végső menedékes jogintézmény keretében folytatólagos maradhasson számukra az energiaszolgáltatás, és mentesülhessenek a 2022. augusztus 1-jétől jogosulatlan vételezés miatt alkalmazandó jogkövetkezményektől. Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. felhívja a figyelmet, hogy az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult felhasználók energiaellátását az MVM Next mint egyetemes szolgáltató 2022. augusztus 1-jétől nem köteles biztosítani, ugyanakkor a nyilatkozat benyújtásával végső menedékes jogintézmény keretében biztosítható a további ellátás. Ezért az MVM Next kéri ezen ügyfeleit, hogy saját érdekükben minél előbb, de legkésőbb augusztus 15-ig e-mailben juttassák el felé a teljes körűen kitöltött nyilatkozatukat.

Az egyetemes villamosenergia-szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztatás a Részletes információk - áram menüpontban érhető el.

Az egyetemes földgázszolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztatás a Részletes információk - földgáz menüpontban érhető el.

Az ügyintézéshez kapcsolódó dokumentumok az oldal alján találhatók.

A kitöltött nyilatkozatot az MVM Next a kileponyilatkozat@mvm.hu e-mail-címen fogadja.

A változásokkal kapcsolatos tájékoztatás elérhető az MVM telefonos ügyfélszolgálatán, nyitvatartási időben a megszokott telefonszámokon, valamint a kizárólag ezen ügyek intézésére a 06-1-237-7737 számon hétköznap 8-17 óra között.

VISSZA A FŐOLDALRA