0001.01.01

 

NEM LAKOSSÁGI ÜGYFELEINKNEK SZÓLÓ TÁJÉKOZTATÁS!


Az MVM szeptember második felétől küldi az új szabályok szerinti energiaszámlákat a mikrovállalkozások részére

Az MVM szeptember második felétől küldi az új rezsicsökkentési szabályok szerinti számlákat a mikrovállalkozások részére. Az augusztus elején életbe lépett rezsiszabályok miatt az elmúlt egy hónapban a számlázási informatikai rendszer gyors és teljes átalakítása vált szükségessé mind a lakossági, mind a  nem lakossági ügyfeleknek. Az informatikai fejlesztésfolyamatos, több lépcsőben történik, az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő mikrovállalkozásoknak szeptember második felében érkeznek az új rezsicsökkentési szabályoknak megfelelő számlák. Emellett ismét felhívjuk az önkormányzati bérlakások üzemeltetetőinek, a társasházaknak és a nem lakossági ügyfeleknek afigyelmét a nyilatkozattétel fontosságára.

Az elmúlt időszakban nem megfelelő tartalommal kiküldött számlákat javítjuk,  az érintett ügyfeleink erről tájékoztatást kapnak. Ügyfeleink megértését és türelmét ezúton is köszönjük. 


TOVÁBB >>Nyilatkozniuk kell az újonnan lakossági ügyfélnek minősülőknek a rezsicsökkentett energiaszolgáltatásért 

2022. augusztus elején bővült az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevételére jogosult LAKOSSÁGI ügyfelek köre. Azért, hogy az újonnan lakossági ügyfélnek minősülők, vagyis a helyi önkormányzatok, valamint az állami bérlakások és szállóférőhely üzemeltetői a bérlakásokban, illetve a szállóférőhelyeken élők ellátásának mértékéig, valamint az eddig nem lakosságként egyetemes szolgáltatásra jogosult társasházak és lakásszövetkezetek a közös fogyasztás mértékéig igénybe tudják venni a rezsicsökkentéssel biztosított kedvezményes díjazást, nyilatkozniuk kell.

A veszélyhelyzet ideje alatt az egyetemes szolgáltatásra jogosultak körének meghatározásáról szóló 217/2022. (VI. 17.) Korm. rendelet, és az azzal kapcsolatos rendelkezésekről szóló 281/2022. (VIII. 1.) Korm. rendelet módosította az egyetemes szolgáltatás igénybevételére jogosultak körét, azonban a változtatás nem érinti az MVM Next jelenlegi lakossági ügyfeleit. A jelenlegi lakossági ügyfelek a villamosenergia- és földgázszolgáltatást továbbra is az egyetemes szolgáltatás keretein belül vehetik igénybe.

 

TOVÁBB >>Nyilatkozniuk kell az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult felhasználóknak az energiaszolgáltatás folytatólagosságáért

2022. augusztus 1-jétől megváltozott, az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevételére jogosult NEM LAKOSSÁGI ügyfelek köre. Annak érdekében, hogy a továbbiakban az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult felhasználók ellátása végső menedékes jogintézmény keretében folytatólagosan biztosított legyen, és mentesüljenek az egyetemes szolgáltatás jogosulatlan igénybevételének szankciója alól, 2022. augusztus 15-ig nyilatkozniuk kell.

A veszélyhelyzet ideje alatt az egyetemes szolgáltatásra jogosultak körének meghatározásáról szóló 217/2022. (VI. 17.) Korm. rendelet, és az azzal kapcsolatos rendelkezésekről szóló 281/2022. (VIII. 1.) Korm. rendelet módosította az egyetemes szolgáltatás igénybevételére jogosultak körét.

 

TOVÁBB >>