Diktálási információk

0001.01.01

Tájékoztatás az október 1-jei gázárváltozás miatti diktálási lehetőséggel kapcsolatban

Az október 1-jei gázárváltozás miatt az MVM Next minden földgázügyfelének diktálási lehetőséget biztosított 2022. október 1. és október 15. között. Az árváltozás miatti diktálás nem volt kötelező és az éves kedvezményes kereten belül (63 645 MJ/év, legalább 1729 m3/év) fogyasztó ügyfeleknek nem is volt érdemes mérőállást rögzíteni.

Az árváltozás alkalmával diktált mérőállás nem minden esetben jelenik meg a következő számlán. Amennyiben az ügyfél a saját diktálási időablakában diktált, az a diktálás napjára lett rögzítve, amelyről elszámoló számla készül, tehát a diktált mérőállás megjelenik a következő számlán. Amennyiben az ügyfél nem a saját diktálási ablakában diktált, de 2022. október 15-éig közölte a mérőállását, úgy 2022. szeptember 30-ára lett rögzítve a mérőállás az MVM Next rendszereiben, és részszámlát fog kapni az ügyfél. Így a következő részszámlában nem, csak a következő elszámoló számlában jelenik meg a diktált mérőállás.

Az átalánydíjas (ún. egyenletes részszámlás) ügyfél esetén csak az éves elszámoló számlában lesz látható a diktált mérőállás.