LAKOSSÁGI ÜGYFELEINKNEK SZÓLÓ TÁJÉKOZTATÁS!

0001.01.01

Még két napig diktálhatnak az MVM ügyfelei

Budapest, 2023. augusztus 3. – Augusztus 5-éig diktálhatnak az MVM ügyfelei a két kedvezményes év fordulójára, de ez nem kötelező. A rezsicsökkentés tavaly nyár óta fennálló rendszerében nincs változás, így 2023. augusztus 1-jétől újabb egy éves időszakra az MVM továbbra is változatlan feltételekkel biztosítja lakossági ügyfeleinek a rezsicsökkentett földgázt és villamos energiát. 


TOVÁBB >>


Részletfizetés is kérhető a magasabb összegű számlák esetén az MVM-nél

Változatlan feltételekkel biztosítja az MVM a folyamatos és biztonságos energiaszolgáltatást lakossági ügyfeleinek augusztustól

Budapest, 2023. július 31. – Nincs változás a rezsicsökkentés tavaly nyár óta fennálló rendszerében, így 2023. augusztus 1-jétől újabb egy éves időszakra az MVM továbbra is változatlan feltételekkel biztosítja lakossági ügyfeleinek a rezsicsökkentett energiát. Augusztus 1. és 5. között az ügyfelek diktálhatnak a két kedvezményes év fordulójára, de ez nem kötelező. 


TOVÁBB >>


Részletfizetés is kérhető a magasabb összegű számlák esetén az MVM-nél

Budapest, 2023. július 28. - Az MVM több megoldást is kínál azoknak, akiknek a rezsicsökkentett sávhatár feletti többletfogyasztásukról szóló, magasabb összegű, szabályos számlák befizetése most megterhelő. Külön elbírálás nélkül akár 12 hónapos részletfizetést is igényelhetnek az MVM azon átalánydíjas ügyfelei, akik az elmúlt hónapokban történt elszámolást követően részszámláik összegének jelentős növekedését tapasztalták, mert a július 31-ig tartó kedvezményes időszak végéig már nem maradt elegendő kedvezményes földgázmennyiségük.


TOVÁBB >>


 

Az átlagfogyasztás felett sem emelkednek a gáz- és áramárak januártól

Budapest, 2022. december 22. - A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 19/2022. (XII. 21.) és 20/2022. (XII. 21.) MEKH rendeletekben határozta meg az egyetemes szolgáltatásban vételezett villamos energia lakossági piaci és a földgáz versenypiaci költségeket tükröző árát, amelyek alapján 2023. április 30-ig a jelenlegiekkel megegyező árakat kell alkalmazni.


TOVÁBB >>


 

400 munkatárssal erősíti meg ügyfélszolgálatát az MVM

Budapest, 2022. december 13. - Harminc százalékkal növeli meg a személyes és a telefonos ügyfélszolgálaton dolgozó munkavállalói létszámát az MVM. A társaság folyamatosan fejleszti digitális ügyfélszolgálati rendszereit is a fogyasztók kényelme és hiteles tájékoztatása érdekében.


TOVÁBB >>


 

Az MVM Next tájékoztató videósorozattal segíti ügyfeleit a számlák megértésében

Budapest, 2022. december 2. – Mindennapi energiánk címmel indított videósorozatot az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. A lakossági ügyfeleket érintő legfontosabb témákban készült kisfilmek között egy részletes számlamagyarázó is megtalálható, amely a számlák pontos megértésében segíti az ügyfeleket.


TOVÁBB >>


 

Az állami és önkormányzati bérlakásokban, szállóférőhelyeken élőkre is kiterjed a rezsicsökkentés

Budapest, 2022. november 23. – Legkorábban decembertől azon állami és önkormányzati bérlakásokban, illetve szállóférőhelyeken élők is hozzájuthatnak a rezsicsökkentett árú földgázhoz, ahol központi gázkazánon keresztül biztosított a fűtés. A kedvezmény igénybevételéhez nyilatkozni kell az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. felé. 


TOVÁBB >>


 

Már módosítható az MVM online felületein a gázfelhasználás jellege

Az MVM folyamatosan fejleszti online felületeit, a napokban olyan funkciót tett közzé online ügyfélszolgálatán és a frissített MVM Next applikációjában, amellyel az ügyfelek önkiszolgáló módon, könnyedén módosíthatják a gázfelhasználás jellegének, azaz a fogyasztási jelleggörbe alapját képező súlyozási kulcsot.


TOVÁBB >>


 

Akik egyszerre több számlát kapnak az MVM-től, december 15-ig halasztva és részletben is fizethetnek 

Az MVM Next folyamatosan fejleszti számlázási rendszereit annak érdekében, hogy ügyfelei kiszolgálása zavartalan legyen. Októberben megkezdődik a számlák kiküldése a társasházaknak, valamint a nagycsaládos ügyfelek számára és a többletkedvezmény érvényesítése a többgenerációs családi házban élő fogyasztói közösségek számláiban. Akik több számlát kapnak egyszerre, azok a feltüntetett határidőn túl december 15-ig kamatmentes fizetéssel élhetnek és részletfizetést is igényelhetnek.


TOVÁBB >>


 

Változatlan a számlázás rendje az MVM-nél

A sajtóban megjelent félrevezető hírekkel ellentétben az MVM számlázási rendje nem változott meg. Az MVM Next folyamatosan fejleszti számlázási rendszereit annak érdekében, hogy ügyfelei kiszolgálása zavartalan legyen. A rezsicsökkentés módosításával kapcsolatos változások miatt augusztusban a számlázás későbbre tolódott, azonban októbertől a korábban megszokott rendben érkeznek a számlák. A lakossági gázfogyasztóknak elegendő október 15-ig befizetni a számlákat az MVM-nek, abban az esetben is, ha október 15. előtt jár le a fizetési kötelezettségük. A késésnek nem lesz semmiféle következménye, így késedelmi kamatot sem számol fel a társaság.

 


 

Már igényelhetik a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget a többgenerációs családi házban élők

A Kormány döntése értelmében azok a többgenerációs családi házak, ahol a több külön lakás gázfogyasztását egy mérő méri, többletkedvezményt vehetnek igénybe. Az igénybevétel feltétele a jegyző által kiállított hatósági bizonyítvány MVM Next részére történő eljuttatása.

A tarifafejlesztéseket követően augusztus végén újraindított számlázások sok esetben eltértek az ügyfelek besorolás szerinti havi számlázási időpontjától, ebből kifolyólag sok esetben későbbre esett, de a számlafizetésig rendelkezésre álló napok számán az MVM nem változtatott.

A számlázás a következő, októberben küldött számlák kibocsátásával visszakerül a megszokott időpontra. Az MVM folyamatosan azon dolgozik, hogy az ügyfélkiszolgálás a legmagasabb színvonalon történjen.

 

TOVÁBB >>


 

Az MVM szeptember második felétől küldi az új szabályok szerinti energiaszámlákat a mikrovállalkozások részére

Az MVM szeptember második felétől küldi az új rezsicsökkentési szabályok szerinti számlákat a mikrovállalkozások részére. Az augusztus elején életbe lépett rezsiszabályok miatt az elmúlt egy hónapban a számlázási informatikai rendszer gyors és teljes átalakítása vált szükségessé mind a lakossági, mind a  nem lakossági ügyfeleknek. Az informatikai fejlesztésfolyamatos, több lépcsőben történik, az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő mikrovállalkozásoknak szeptember második felében érkeznek az új rezsicsökkentési szabályoknak megfelelő számlák. Emellett ismét felhívjuk az önkormányzati bérlakások üzemeltetetőinek, a társasházaknak és a nem lakossági ügyfeleknek afigyelmét a nyilatkozattétel fontosságára.

Az elmúlt időszakban nem megfelelő tartalommal kiküldött számlákat javítjuk,  az érintett ügyfeleink erről tájékoztatást kapnak. Ügyfeleink megértését és türelmét ezúton is köszönjük. 


TOVÁBB >>Lakossági tájékoztató kampányt indít az MVM

Az MVM lakossági tájékoztatási kampányt indít szeptemberben számos online felületen, amelyben a társaság bemutatja többek között az energiaszámlákkal és az elszámolással kapcsolatos információkat valamint felhívja a figyelmet arra, hogy a rezsicsökkentés továbbra is minden magyar háztartás számára megmarad az átlagfogyasztás mértékéig.

 

TOVÁBB >>Ettől a héttől érkeznek az új rezsiszabályoknak megfelelő számlák az MVM-től

Az MVM Csoport lakossági ügyfelei augusztus 23-a után kapják meg azon számláikat, amelyek már az augusztus 1-jétől érvényben lévő szabályok szerint készülnek el. A rezsicsökkentett árak a lakossági felhasználóknak továbbra is biztosítottak.

TOVÁBB >>A lakossági fogyasztóknak továbbra is biztosított a rezsicsökkentés, de a jövőben rezsicsökkentett áron fogyasztható földgáz- és villamos energia mértéke megváltozik.

2022. augusztus 1-jétől a lakossági ügyfelek a villamos energia esetében évi 2523 kWh, míg a földgáz esetében évi legalább 1729 m3 (amely a 2022. augusztus 24-én hatályba lépett szabályozás alapján 63 645 MJ) fogyasztásig vehetik igénybe a rezsicsökkentett árszabást mérési pontonként (felhasználási helyenként). Az ezen mennyiségeket meghaladó fogyasztás elszámolása a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) rendeletében meghatározott áron történik. A rendelet nem érinti a B GEO tarifán és a fűtési idényben H tarifán elfogyasztott villamosenergia-mennyiséget, azok továbbra is korlátlanul érhetők el rezsicsökkentett áron.

Az augusztus 1-jétől alkalmazandó szabályokról részletesen villamos energia tekintetében ITT és földgáz tekintetében ITT olvashat.