LAKOSSÁGI ÜGYFELEINKNEK SZÓLÓ TÁJÉKOZTATÁS!

0001.01.01

Változatlan a számlázás rendje az MVM-nél

A Kormány döntése értelmében azok a többgenerációs családi házak, ahol a több külön lakás gázfogyasztását egy mérő méri, többletkedvezményt vehetnek igénybe. Az igénybevétel feltétele a jegyző által kiállított hatósági bizonyítvány MVM Next részére történő eljuttatása.

A tarifafejlesztéseket követően augusztus végén újraindított számlázások sok esetben eltértek az ügyfelek besorolás szerinti havi számlázási időpontjától, ebből kifolyólag sok esetben későbbre esett, de a számlafizetésig rendelkezésre álló napok számán az MVM nem változtatott.

A számlázás a következő, októberben küldött számlák kibocsátásával visszakerül a megszokott időpontra. Az MVM folyamatosan azon dolgozik, hogy az ügyfélkiszolgálás a legmagasabb színvonalon történjen.

 


 

Már igényelhetik a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget a többgenerációs családi házban élők

A sajtóban megjelent félrevezető hírekkel ellentétben az MVM számlázási rendje nem változott meg. Az MVM Next folyamatosan fejleszti számlázási rendszereit annak érdekében, hogy ügyfelei kiszolgálása zavartalan legyen. A rezsicsökkentés módosításával kapcsolatos változások miatt augusztusban a számlázás későbbre tolódott, azonban októbertől a korábban megszokott rendben érkeznek a számlák. A lakossági gázfogyasztóknak elegendő október 15-ig befizetni a számlákat az MVM-nek, abban az esetben is, ha október 15. előtt jár le a fizetési kötelezettségük. A késésnek nem lesz semmiféle következménye, így késedelmi kamatot sem számol fel a társaság.

 

TOVÁBB >>

 


 

Az MVM szeptember második felétől küldi az új szabályok szerinti energiaszámlákat a mikrovállalkozások részére

Az MVM szeptember második felétől küldi az új rezsicsökkentési szabályok szerinti számlákat a mikrovállalkozások részére. Az augusztus elején életbe lépett rezsiszabályok miatt az elmúlt egy hónapban a számlázási informatikai rendszer gyors és teljes átalakítása vált szükségessé mind a lakossági, mind a  nem lakossági ügyfeleknek. Az informatikai fejlesztésfolyamatos, több lépcsőben történik, az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő mikrovállalkozásoknak szeptember második felében érkeznek az új rezsicsökkentési szabályoknak megfelelő számlák. Emellett ismét felhívjuk az önkormányzati bérlakások üzemeltetetőinek, a társasházaknak és a nem lakossági ügyfeleknek afigyelmét a nyilatkozattétel fontosságára.

Az elmúlt időszakban nem megfelelő tartalommal kiküldött számlákat javítjuk,  az érintett ügyfeleink erről tájékoztatást kapnak. Ügyfeleink megértését és türelmét ezúton is köszönjük. 


TOVÁBB >>Lakossági tájékoztató kampányt indít az MVM

Az MVM lakossági tájékoztatási kampányt indít szeptemberben számos online felületen, amelyben a társaság bemutatja többek között az energiaszámlákkal és az elszámolással kapcsolatos információkat valamint felhívja a figyelmet arra, hogy a rezsicsökkentés továbbra is minden magyar háztartás számára megmarad az átlagfogyasztás mértékéig.

 

TOVÁBB >>

 Ettől a héttől érkeznek az új rezsiszabályoknak megfelelő számlák az MVM-től

Az MVM Csoport lakossági ügyfelei augusztus 23-a után kapják meg azon számláikat, amelyek már az augusztus 1-jétől érvényben lévő szabályok szerint készülnek el. A rezsicsökkentett árak a lakossági felhasználóknak továbbra is biztosítottak.

TOVÁBB >>A lakossági fogyasztóknak továbbra is biztosított a rezsicsökkentés, de a jövőben rezsicsökkentett áron fogyasztható földgáz- és villamos energia mértéke megváltozik.

2022. augusztus 1-jétől a lakossági ügyfelek a villamos energia esetében évi 2523 kWh, míg a földgáz esetében évi legalább 1729 m3 (amely a 2022. augusztus 24-én hatályba lépett szabályozás alapján 63 645 MJ) fogyasztásig vehetik igénybe a rezsicsökkentett árszabást mérési pontonként (felhasználási helyenként). Az ezen mennyiségeket meghaladó fogyasztás elszámolása a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) rendeletében meghatározott áron történik. A rendelet nem érinti a B GEO tarifán és a fűtési idényben H tarifán elfogyasztott villamosenergia-mennyiséget, azok továbbra is korlátlanul érhetők el rezsicsökkentett áron.

Az augusztus 1-jétől alkalmazandó szabályokról részletesen villamos energia tekintetében ITT és földgáz tekintetében ITT olvashat.