Változatlan feltételekkel biztosítja az MVM a folyamatos és biztonságos energiaszolgáltatást lakossági ügyfeleinek augusztustól

2023.08.01

Budapest, 2023. július 31. – Nincs változás a rezsicsökkentés tavaly nyár óta fennálló rendszerében, így 2023. augusztus 1-jétől újabb egy éves időszakra az MVM továbbra is változatlan feltételekkel biztosítja lakossági ügyfeleinek a rezsicsökkentett energiát. Augusztus 1. és 5. között az ügyfelek diktálhatnak a két kedvezményes év fordulójára, de ez nem kötelező.

Az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet éves szinten határozta meg a kedvezményes, rezsicsökkentett áron igénybe vehető energiamennyiséget. A jelenlegi kedvezményes év leteltével, 2023. augusztus 1-től 2024. július 31-ig továbbra is kedvezményes árszabás szerint biztosítja az energiaszolgáltatást lakossági ügyfelei számára az MVM. A kedvezményes mennyiség villamos energia esetében évi 2523 kWh, földgáz esetében pedig évi 63 645 MJ, azaz legalább 1729 m3 felhasználási helyenként. Fontos tudni, hogy az éves kedvezménykeret az adott kedvezményes évben használható fel.

Az MVM az új kedvezményes időszak kezdetén augusztus 1. és 5. között lehetőséget biztosít a diktálásra, amelyet elektronikus csatornáin (telefon, mobilapp, online ügyfélszolgálat) tudnak az ügyfelek legkényelmesebben megtenni. A fenti időszakban diktált, vagy diktálás hiányában becsült mérőállás legkésőbb a soron következő éves elszámolószámlán jelenik majd meg. Nem szükséges diktálnia azoknak, akiknek az éves fogyasztása a kedvezményes mennyiség alatt van, és azoknak sem, akiknek amúgy is ekkor van diktálása vagy leolvasása. A rendelkezésre álló statisztikák alapján az ügyfelek több mint háromnegyedének éves fogyasztása belefér a kedvezményes keretbe.