Társadalmi felelősségvállalás

0001.01.01

Társadalmi Felelősségvállalás az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-nél

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. az MVM Csoport tagjaként kiemelt figyelmet fordít a természeti környezet megóvására és a társadalmi felelősségvállalásra, hozzájárul az értékteremtéshez és a valódi értékek megőrzéséhez.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. által nyújtott adomány, támogatás és szponzorálás célja a szerepvállalás a társadalmi célok megvalósításában, és ennek révén a pozitív közmegítélés erősítése. A támogatott tevékenység, rendezvény, esemény a tagvállalat imidzsének erősítését, üzleti céljainak megvalósítását, adott esetben stratégiai partnerség kialakításával szolgálja.

A társadalmi felelősségvállalási tevékenység az adományozás, támogatás és szponzoráció öt kiemelt terület egyikére, vagy azok kombinációjára koncentrál:

  • tudomány, oktatás és ismeretterjesztés, különös tekintettel az MVM Csoport tevékenységéhez kapcsolódó, energetikai iparágra, illetőleg az ehhez kapcsolódó szakmai utánpótlás megszervezésére, szakmai tevékenységre,
  • karitatív tevékenység, hátrányos helyzetűek támogatása,
  • sport és egészségügy (sportrendezvények, események, csapatok, egyének, egészséges életmód, betegségek elleni küzdelem, megelőzés, stb.),
  • környezetvédelem és fenntarthatóság (energiahatékonyság, energiatudatosság, egyéb környezetvédelem),
  • kultúra (kulturális események, a művészet megértésének támogatása),
  • egyéb kiemelt társadalmi célok segítése.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. társadalmi felelősségvállalási tevékenységének megvalósítása során előnyben részesíti a nemzeti szintű kezdeményezések támogatását, ugyanakkor kizár mindenfajta diszkriminációt nemre, fajra, vallásra, nemzetiségre való tekintettel.