Az állami és önkormányzati bérlakásokban, szállóférőhelyeken élőkre is kiterjed a rezsicsökkentés

2022.11.24

 

Budapest, 2022. november 23. – Legkorábban decembertől azon állami és önkormányzati bérlakásokban, illetve szállóférőhelyeken élők is hozzájuthatnak a rezsicsökkentett árú földgázhoz, ahol központi gázkazánon keresztül biztosított a fűtés. A kedvezmény igénybevételéhez nyilatkozni kell az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. felé.

Módosult a 217/2022 és a 259/2022 Korm. rendelet, amellyel lakosságként kedvezményes többletmennyiség vehető igénybe azon önkormányzati vagy állami bérlakást, szállóférőhelyet magában foglaló épület kapcsán, ahol központi gázkazánnal biztosítja az egyes lakások fűtését.

A 2022. november 22-től lakossági fogyasztónak minősülő felhasználók a 63 645 MJ/év, legalább 1729 m3/év kedvezményes földgáz-mennyiségen felül további kedvezményes mennyiségre is jogosultak, amelyhez nem szükséges, hogy az épület társasháznak vagy lakásszövetkezetnek minősüljön. A többletkedvezmény mértéke az épületben található önkormányzati bérlakások, állami bérlakások, önálló, műszakilag megosztott lakások és minden negyedik szállóférőhely számának szorzata a kedvezményes mennyiséggel.

A többletkedvezmény igénybevételéhez az érintett felhasználóknak mérési pontonként, azaz felhasználási helyenként kell nyilatkozatot tenniük az épületben levő önkormányzati bérlakások, állami bérlakások, szállóférőhelyek, önálló, műszakilag megosztott lakások és az önálló, nem lakás céljára szolgáló helyiségek számáról. A többletkedvezményre a nyilatkozatok megtételét követő hónaptól fogyasztási jelleggörbe szerint időarányosan jogosultak az érintettek. Nyilatkozni az MVM Next honlapján hamarosan elérhető nyilatkozat kitöltésével és a nyilatkozaton szereplő címre történő beküldésével tudnak.