Részletfizetés is kérhető a magasabb összegű számlák esetén az MVM-nél

2023.07.28

Az MVM több megoldást is kínál azoknak, akiknek a rezsicsökkentett sávhatár feletti többletfogyasztásukról szóló, magasabb összegű, szabályos számlák befizetése most megterhelő. Külön elbírálás nélkül akár 12 hónapos részletfizetést is igényelhetnek az MVM azon átalánydíjas ügyfelei, akik az elmúlt hónapokban történt elszámolást követően részszámláik összegének jelentős növekedését tapasztalták, mert a július 31-ig tartó kedvezményes időszak végéig már nem maradt elegendő kedvezményes földgázmennyiségük.

Az MVM 1,7 millió átalánydíjas ügyfeléből 90 ezret érint a jelenlegi számlázással kapcsolatos kérdés. Aki számára a magasabb összegű földgázszámla befizetése megterhelő, külön elbírálás nélkül akár 12 havi részletfizetést is igényelhet. Az érintett ügyfelek a helyzetükhöz legjobban igazodó egyéb számlázási megoldás kiválasztását is kérhetik a társaság ügyfélszolgálatán, telefonon vagy személyesen.

A tényleges éves elszámolás alapján a 90 ezer ügyfél a rezsivédett mennyiség egészét vagy jelentős részét már elhasználta, jellemzően a téli hónapokban. A magasabb összegek oka, hogy a július 31-ig tartó kedvezményes időszakra így kevés rezsivédett áron elszámolható mennyiség maradt, vagy egyáltalán semennyi. Az átlagfogyasztásig fizetendő rezsicsökkentett ár az augusztus 1-jétől kezdődő új rezsiévben is biztosított minden magyar családnak.

További információ a társaság tájékoztató oldalán érhető el.