Már módosítható az MVM online felületein a gázfelhasználás jellege

2022.10.28

Az MVM folyamatosan fejleszti online felületeit, a napokban olyan funkciót tett közzé online ügyfélszolgálatán és a frissített MVM Next applikációjában, amellyel az ügyfelek önkiszolgáló módon, könnyedén módosíthatják a gázfelhasználás jellegének, azaz a fogyasztási jelleggörbe alapját képező súlyozási kulcsot.

Új funkció érhető el az MVM földgáz szerződéssel rendelkező ügyfeleinek az MVM Next online ügyintézési felületén és applikációján. A felhasználás jellegének módosításához már nem szükséges az MVM személyes vagy telefonos ügyfélszolgálatainak felkeresése, az új online funkciónak köszönhetően ez már otthonról, kényelmesen is elintézhető az online ügyfélszolgálat és az MVM Next applikáció Beállítások menüpontjának Számlabeállítások almenüjében. Amennyiben az ügyfél még nem regisztrált az MVM Next online ügyfélszolgálatára, ezt könnyedén megteheti, néhány kattintással a https://onlineugyintezes.mvmnext.hu/ oldalon. Érdemes letölteni az MVM Next applikációt is (https://www.mvmnext.hu/app), ezeken az online felületeken az ügyfelek sorban állás nélkül, online intézhetik ügyeiket, többek között elektronikus számlát igényelhetnek és megtekinthetik, illetve befizethetik azokat.

A rezsicsökkentett áron igénybe vehető kedvezményes mennyiség a gázfelhasználás módjától függetlenül egységes. Ügyfeleink mindkét felhasználási profil esetén a jogszabályban meghatározott 63 645 MJ, legalább 1729 m3 földgázra jogosultak rezsicsökkentett áron. A csak fűtési és a vegyes földgázfelhasználási profilok között a jelleggörbék alapján havonta csupán néhány köbméter eltérés van, így ugyan a csak fűtési profil esetében a nyári hónapokban nincs kedvezményes földgázmennyiség, a téli hónapokban viszont többet lehet igénybe venni, mint vegyes felhasználás esetén.