Adathalász csalók éltek vissza az NKM nevével

2020.08.05

Az NKM Energia Zrt.-re, az NKM energiaszolgáltatójára hivatkozva az utóbbi időszakban újabb visszaélések történtek. Ismeretlen csalók az NKM online ügyfélszolgálata nevében új számla elkészülésére hivatkozva küldenek ki e-mailt, amelyben a korábbiaktól eltérően a társaság egyik ügyfelének valós számlaadatait tüntetik fel. Felelős energiaszolgáltatóként, ügyfeleink vagyonvédelmét szem előtt tartva, külön fel kívánjuk hívni mindenki figyelmét a visszaélésekre.

Az NKM online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérjük, hogy adja meg bankkártya adatait, azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történt átirányítást követően szükséges csak beírni.

Jelezzük, hogy az email-ben érkező elektronikus számlák, vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepel az NKM-nél vezetett szerződéses folyószámla száma, a számla száma, illetőleg feltüntetjük az átutaláshoz szükséges adatokat is (bankszámlaszám, illetve a közlemény rovatba szükséges számsort).

Az NKM elhatárolódik minden nem hivatalos úton történő megkereséstől és csalási kísérlettől, ezek felderítésében együttműködik a rendőrséggel.

Kérjük ügyfeleinket, ha bármilyen gyanús magatartást észlelnek, haladéktalanul továbbítsák a megkeresést az ugyfelszolgalat@mvmnext.hu email címre vagy jelezzék ügyfélszolgálatunk +36 1/20/30/70 474 9999 telefonszámán.

Közreműködő segítségüket előre is köszönjük!