Tájékoztatás adategyeztetésről és követeléskezelésről

2021.01.14

Adategyeztetés:

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. szerződött partnere, az EX-ID Zrt. személyes felkeresés formájában adategyeztetési feladatokat lát el az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. felhasználói/díjfizetői körében. Az EX-ID Zrt. munkatársai minden esetben fényképes igazolvánnyal és meghatalmazással igazolják, hogy jogosultak a feladat elvégzésére. Kérés esetén az MVM Next ügyfélszolgálata is rendelkezésre áll az EX-ID munkatársainak azonosításában.

Az adategyeztetési eljárás célja az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. által vezetett felhasználói/díjfizetői nyilvántartás karbantartása, pontosítása, valamint az esetleges hibás adatok korrigálása. Az egyeztetett adatok köre a felhasználó/díjfizető személyes adatainak és elérhetőségeinek egyeztetésére is kiterjed (telefonszám, e-mail-cím), amelyek az MVM-vállalatok szolgáltatásaival összefüggő kapcsolattartáshoz és azonosításhoz szükségesek.

Az adategyeztetési eljárást partnerünk a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság határozatai alapján, valamint a hatályos Üzletszabályzatunkban – amely honlapunkon (www.mvmnext.hu) elérhető – foglaltaknak megfelelően, a mindenkori adatvédelmi jogszabályoknak eleget téve folytatja.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.

Követeléskezelés:

A lejárt számlatartozásokat az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. átadhatja követeléskezelési tevékenység céljából az EX-ID Zrt. részére. Az EX-ID Zrt. telefonon, sms-ben, felszólító levél útján, valamint személyesen keresi fel ügyfeleinket a számlatartozások rendezése érdekében. Az EX-ID Zrt. munkatársai minden esetben fényképes igazolvánnyal és meghatalmazással igazolják, hogy jogosultak a feladat elvégzésére. Kérés esetén az MVM Next ügyfélszolgálata is rendelkezésre áll az EX-ID munkatársainak azonosításában.