Az MVM egyszerűsíti az átalánydíjas ügyfelek kedvezménykiosztását

2024.04.03

Az MVM Next 2024 áprilisától ügyfelei érdekében automatikusan módosítja az egyenletes részszámlázás esetében a rezsicsökkentett árú kedvezményes földgázmennyiség kiosztását. A társaság minden részszámla esetén napi szinten határozza meg a kedvezményesen elszámolható mennyiség mértékét. A megújult módszerrel kiszámíthatóbbá és tervezhetőbbé válik a számlázás és elkerülhetők az egyes leolvasási időszakokat követő megemelkedett részszámlák.

Az MVM ügyfeleinek 90%-a a rezsicsökkentett árú, 63.645 MJ kedvezményes éves földgázmennyiségnél jelenleg is kevesebbet használ fel, azonban mintegy 100 ezer ügyfele esetében a módosítással elkerülhetővé válnak a kiugróan magas részszámlák a kedvezményes év végén. A módosítással mostantól az egyenletes részszámlázás – amely már idáig is a legkényelmesebb számlázási mód volt – még egyszerűbbé és kiszámíthatóbbá válik az MVM Next földgázügyfelei számára.

A megújult kedvezmény kiosztási mód szerint a kedvezményes évre járó rezsicsökkentett árú gázt a szolgáltató ezentúl naparányosan osztja el a részszámlákban az év minden napjára. Az idei – 366 napos – évben ez napi 173,9 MJ-nak (legalább kb. 4,96 m3-nek) felel meg, amit a havi számlában a szolgáltató megszoroz az elszámolt napok számával. Az adott hónapban ezen gázmennyiség erejéig számláz rezsicsökkentett áron, a fölött pedig a magasabb, világpiaci költségeket tükröző áron.

2024 áprilisától az új módszerrel már nem csak a havonta a részszámlákban elszámolt gázmennyiségek lesznek egyenletesek, hanem ezekben a részszámlákban a fizetendő összeg is szinte egyenletes lesz minden hónapban. Eltérés csak abból adódik majd, hogy hány napos az adott hónap. Megszűnnek tehát a kiugró végösszegű részszámlák, amelyek bosszúságot okozhattak az ügyfelek számára.

Fontos tudni azonban, amennyiben változnak az ügyfél felhasználási szokásai (például újabb szobát kezd fűteni vagy lekapcsolja a fűtést valahol), éves fogyasztása eltérhet az előző évitől, ami alapján a szolgáltató a részszámlaértékeket meghatározza. Ezért az MVM Next felhívja ügyfelei figyelmét, ha bármi okból változik a fogyasztásuk, jelezzék a szolgáltató felé a változást és módosítsák a részszámlaértéket, hogy az elszámolószámlájuk továbbra se tartalmazzon kiugró mértékű fogyasztást!