Az MVM Főgáz üzembe helyezte az Üllői úti multicsarnokot ellátó gázvezetéket

2021.09.06

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. több mint 400 méter hosszú vezetéket épített a 2022-es magyar-szlovák férfi kézilabda Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseinek helyt adó multifunkciós sportcsarnok földgázellátásához.

 

Az MVM Főgáz több mint 400 méter hosszú nagyközépnyomású polietilén gázelosztó vezetéket épített a Népligetnél épülő Budapesti Multifunkcionális Sport és Rendezvénycsarnok 1000 m3/h földgáz kapacitásigényének kielégítéséhez. Az új hálózat próbaüzemét követően az üzembe helyezés sikeresen megtörtént. A multicsarnok Európa egyik legnagyobb kézilabda arénája lesz, amelyben a sportesemények mellett lehetőség nyílik rendezvények, koncertek, kiállítások megrendezésére is. A 20 ezer fő befogadóképességű sportcsarnok ad majd helyet a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság magyarországi mérkőzéseinek.

 

Az MVM Csoport közműtársaságai stratégiai iparág szereplőiként jelentős gazdasági és társadalmi szereppel bírnak. A lakosság földgázellátása mellett az ipari fogyasztók üzembiztos ellátása is kiemelt feladat a földgázelosztó társaságok számára, amelynek érdekében a legmodernebb technológiákat alkalmazzák a földgázelosztói hálózatok létesítése, karbantartása és üzemeltetése során.