Változik a budapesti földgázátalánydíjasok számlakibocsátója

2022.01.03

Az új évtől az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. számlázza a földgázátalányt Budapesten, a Díjbeszedő Holding Zrt. ilyen irányú megbízása megszűnik 2022. január 1-jétől.

A számlázásban és az árakban nem történik változás, az ügyfelek továbbra is háromhavonta kapnak számlát, azonban a budapesti ügyfeleknek a csoportos beszedés és egyedi átutalás esetén az új számlakibocsátó miatt változik a kedvezményezett.

Aki csoportos beszedéssel fizeti a számláit, annak új megbízást kell adnia számlavezető bankjánál az MVM Next nevére, az A10897830 azonosítóra. Ügyfélazonosítóként a számla első oldalán szereplő felhasználóazonosítót kell megadnia. Amíg ez nem történik meg, a papírszámlás ügyfeleknek az MVM Next csekkes számlát küld, az e-számlás ügyfelek pedig egyedi átutalással vagy az e-számla-értesítőben található bankkártyás fizetési linken keresztül tudják rendezni számlájukat. Az MVM Next a 2022. január 5. után érkező megbízásokat tudja fogadni.

Ha az ügyfél egyedi átutalással fizet, ügyelnie kell rá, hogy mindig a számlát kibocsátó szolgáltató nevét és bank­számlaszámát adja meg a gázszámlák kiegyenlítéséhez.

Ha az ügyfél a Díjneten keresztül kapta számláját, az MVM Next 2022. január 1-jét követően is a Díjneten keresztül küldi ki az e-számlát. Díjnetes számlabemutatás esetén csak akkor merül fel teendője az ügyfélnek, ha befi­zetéseit eddig csoportos beszedéssel rendezte.

Az MVM Next kéri ügyfeleit, hogy a kényelmes, elektronikus földgázügyintézés érdekében regisztráljanak az MVM Next online ügyfélszol­gálatára (https://mvmnext.hu/Ugyfelszolgalat) vagy az MVM Next mobilapplikációra.

2022. január 1-jétől a budapesti földgázátalánydíjas ügyfelek részére az MVM Next ügyfélszolgálata áll rendelkezésére.

telefonon: a 06 20, 06 30, 06 70 és 06 1 előhívóval is hívható 474 9999,

személyesen az MVM irodáiban: mvmnext.hu/Idopontfoglalas,

e-mailben: ugyfelszolgalat@mvm.hu,

postai úton: MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. 1439 Budapest, Pf. 700.