Fontos változás a központi költségvetési szervek és közfeladatot ellátó intézményeik számára

2022.01.04

Budapest, 2022.01.03. – A veszélyhelyzet idején a villamos energiáról szóló törvény szerinti egyetemes szolgáltatásra jogosultak körének meghatározásáról szóló 817/2021. (XII. 28.) Korm. rendelet alapján a veszélyhelyzet idején a központi költségvetési szervek és ezek közfeladatot ellátó intézményei már nem jogosultak az egyetemes szolgáltatásra vonatkozó árképzési szabályoknak megfelelő áron villamosenergia-vásárlási szerződést kötni, illetve ilyen típusú meglévő szerződésük 2022. február 1-jétől minden külön intézkedés nélkül megszűnik.

 

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. felhívja a rendelet hatálya alá tartozó ügyfelei figyelmét, hogy a hatályos szabályozás alapján a szerződés megszűnését követő naptól kell az ellátást új szerződéssel biztosítaniuk. A szerződéskötés kezdeményezéséről minden esetben a szolgáltatást igénybe vevő félnek szükséges gondoskodnia.

 

A Kormányrendelet nem érinti a Vet. 50. § (3) bekezdés alapján megállapított jogosultságot, azaz egyetemes szolgáltatóval szerződést köthet, vagy egyetemes szolgáltatási szerződés keretében továbbra is vételezhet villamos energiát az az ügyfél, akinek a csatlakozási teljesítménye az összes felhasználási helyre vonatkozóan együttesen nem haladja meg a 3x63 ampert. Emiatt az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. a rendelet hatálya alá tartozó valamennyi érintett ügyfelét megkeresi, hogy a csatlakozási teljesítménye kapcsán nyilatkozzon..