Kedden éjfélig még igényelhető a veszélyhelyzeti átmeneti földgázellátás

2022.10.17

Az október 14-ei Magyar Közlönyben megjelentek alapján, azok a nem lakossági felhasználók, akikkel az eddigi szolgáltatójuk novembertől nem hosszabbított szerződést, veszélyhelyzeti átmeneti földgázellátást igényelhetnek, melyet az MVM Next szolgáltat. Ehhez október 18-án éjfélig nyilatkozniuk kell az MVM Next az üzleti ügyfeleknek szóló honlapján.

Veszélyhelyzeti átmeneti földgázellátást vehetnek igénybe azok az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult felhasználók, akik számára az őket október végéig ellátó földgázkereskedő a továbbiakban egyéb módon nem biztosítja a szolgáltatást. A kormány döntése alapján erről a végső földgázmenedékesként kijelölt MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. gondoskodik majd.

A veszélyhelyzeti átmeneti földgázellátás igénybevétele érdekében az arra jogosult felhasználó a hatályos jogszabály alapján 2022. október 18-án éjfélig tehet elektronikus nyilatkozatot a társaság üzleti ügyfeleknek szóló honlapján. A felhasználó és az MVM Next között a hiánytalan nyilatkozattétellel földgázkereskedelmi szerződés jön létre a 2022. november 1. és december 31. közötti időszakra. A szerződés létrejöttéről az MVM Next e-mailben tájékoztatja majd az érintetteket. Amennyiben a tapasztalatok alapján az MVM Next úgy látja, hogy szükséges a nyilatkozattételi határidő meghosszabbítása, szakmai javaslattal fog élni a jogszabályban foglalt határidő meghosszabbítására annak érdekében, hogy az ügyfelek élni tudjanak az átmeneti földgázellátás nyújtotta lehetőséggel.