Módosult a határidő, október 25-éig igényelhető a veszélyhelyzeti átmeneti földgázellátás

2022.10.19

Azok az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult felhasználók, akik 2022. szeptember 30-áig érvényes versenypiaci szerződéssel rendelkeztek és akik számára az őket korábban ellátó földgázkereskedő a továbbiakban egyéb módon nem biztosítja a szolgáltatást, novemberben és decemberben veszélyhelyzeti átmeneti földgázellátást vehetnek igénybe az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-től. A veszélyhelyzeti ellátás további egy hétig, október 25-ig igényelhető. Az átmeneti ellátáshoz nyilatkozni kell az MVM Next üzleti ügyfeleknek szóló honlapján.

A jogosultsági feltételekben nem történt változás. Veszélyhelyzeti átmeneti földgázellátást továbbra is azok az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult, 2022. szeptember 30-ig versenypiacon vételező felhasználók vehetnek igénybe, akik számára az őket október végéig ellátó földgázkereskedő a továbbiakban egyéb módon nem biztosítja a szolgáltatást. A kormány döntése alapján erről a végső földgázmenedékesként kijelölt MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. gondoskodik majd.

A veszélyhelyzeti átmeneti földgázellátás igénybevétele érdekében az arra jogosult felhasználónak elektronikus nyilatkozatot kell tenni a társaság üzleti ügyfeleknek szóló honlapján. A felhasználó és az MVM Next között a hiánytalan nyilatkozattétellel földgázkereskedelmi szerződés jön létre a 2022. november 1. és december 31. közötti időszakra. A szerződés létrejöttéről az MVM Next e-mailben tájékoztatja majd az érintetteket.

Azon felhasználók, akik 2022. augusztus 1-jétől nem jogosultak egyetemes földgázszolgáltatásra és jelenleg végső menedékes jogintézmény keretében biztosított számukra a földgázellátás, a vészhelyzeti átmeneti földgázellátás igénybevételére nem jogosultak, kérjük, hogy ezen ügyfeleink ne igényeljék az ellátást.