Döntés született az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadásáról az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be, az ügyfeleknek jelenleg nincs teendőjük

2024.03.13

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. 2024. július 1-jétől egységes márka alatt szavatolja az energiaellátást az egyetemes szolgáltatásban, ennek érdekében az MVM Energetika Zrt. döntést hozott arról, hogy a tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadjon az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be. Az év második felére lezárul az a 2022. április 14-én elkezdődött folyamat, amelynek során az MVM megvásárolta az E.ON Áramszolgáltató Kft.-t. 

Az érintett több mint 2 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult ügyfélnek jelenleg nincsen teendője, az MVM a következő időszakban részletes tájékoztatást nyújt a szolgáltatóváltozás folyamatáról. Az MVM Csoport 2022. április 14-én vásárolta meg az E.ON Áramszolgáltató Kft-t, azonban a tranzakciót követően a társaság változatlan néven és megjelenéssel végezte tevékenységét, mindeközben az MVM-mel közösen elvégezve azokat a háttérmunkálatokat, informatikai fejlesztéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az ügyfeleinket a lehető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki a jövőben is.

Az elmúlt évtized sikeres építkezésének eredményeként az állami tulajdonú MVM Csoport jelentős regionális jelenléttel bíró, modern nagyvállalattá fejlődött, amely mintegy 8 millió ügyfél földgáz- és villamosenergia-ellátásáért felel, ezért stratégiai céljává vált, hogy a hazai egyetemes energiaszolgáltatási tevékenységét a jövőben egy társaságban, egy márka alatt végezze.