0001.01.01

 

NEM LAKOSSÁGI ÜGYFELEINKNEK SZÓLÓ TÁJÉKOZTATÁS!


Nyilatkozniuk kell az újonnan lakossági ügyfélnek minősülőknek a rezsicsökkentett energiaszolgáltatásért 

2022. augusztus elején bővült az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevételére jogosult LAKOSSÁGI ügyfelek köre. Azért, hogy az újonnan lakossági ügyfélnek minősülők, vagyis a helyi önkormányzatok, valamint az állami bérlakások és szállóférőhely üzemeltetői a bérlakásokban, illetve a szállóférőhelyeken élők ellátásának mértékéig, valamint az eddig nem lakosságként egyetemes szolgáltatásra jogosult társasházak és lakásszövetkezetek a közös fogyasztás mértékéig igénybe tudják venni a rezsicsökkentéssel biztosított kedvezményes díjazást, nyilatkozniuk kell.

A veszélyhelyzet ideje alatt az egyetemes szolgáltatásra jogosultak körének meghatározásáról szóló 217/2022. (VI. 17.) Korm. rendelet, és az azzal kapcsolatos rendelkezésekről szóló 281/2022. (VIII. 1.) Korm. rendelet módosította az egyetemes szolgáltatás igénybevételére jogosultak körét, azonban a változtatás nem érinti az MVM Next jelenlegi lakossági ügyfeleit. A jelenlegi lakossági ügyfelek a villamosenergia- és földgázszolgáltatást továbbra is az egyetemes szolgáltatás keretein belül vehetik igénybe.

 

TOVÁBB >>



Nyilatkozniuk kell az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult felhasználóknak az energiaszolgáltatás folytatólagosságáért

2022. augusztus 1-jétől megváltozott, az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevételére jogosult NEM LAKOSSÁGI ügyfelek köre. Annak érdekében, hogy a továbbiakban az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult felhasználók ellátása végső menedékes jogintézmény keretében folytatólagosan biztosított legyen, és mentesüljenek az egyetemes szolgáltatás jogosulatlan igénybevételének szankciója alól, 2022. augusztus 15-ig nyilatkozniuk kell.

A veszélyhelyzet ideje alatt az egyetemes szolgáltatásra jogosultak körének meghatározásáról szóló 217/2022. (VI. 17.) Korm. rendelet, és az azzal kapcsolatos rendelkezésekről szóló 281/2022. (VIII. 1.) Korm. rendelet módosította az egyetemes szolgáltatás igénybevételére jogosultak körét.

 

TOVÁBB >>