Adathalász csalók küldenek ismét hamis energiaszámla-értesítőket

2023.08.31

Budapest, 2023. 08.31. - Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis online földgázszámla-értesítőket kaptak. Felelős energiaszolgáltatóként ügyfeleink védelmét szem előtt tartva továbbra is kérjük, hogy a kapott számlaértesítőket nézzék meg figyelmesen. A megtévesztő, adathalász levelek felismerhetők, ezzel kapcsolatban ügyfeleink minden szükséges tájékoztatást megtalálnak erre a célra létrehozott weboldalunkon: https://www.mvmnext.hu/adathalaszat

A csalók az utóbbi időben jellemzően nem magyar e-mail címekről online földgázszámla-értesítőket küldenek valótlan előzményre (például hibás előző számlára) hivatkozva, amelyen a befizetési információknál az ügyfelet hamis, adathalász oldalra irányítják. A számlák gyakran tartalmaznak helyesírási hibákat, valamint magyartalan mondatokat.

A legfrissebb adathalász levelekben szerepel az alábbi példa:

„A fennmaradó összeget a hónap végétől kérjük befizetni, a legutóbbi számlájában hiba lépett fel, ezért a fennmaradó összeget be kell fizetnie a számlák megfelelő folytatásához a következő szakaszokban”

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy az MVM Next által küldött online számlaértesítők feladója minden esetben az MVM Next online ügyfélszolgálat (ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu), valamint a Befizetem bankkártyával felirat, azaz a befizetéshez vezető hivatkozás mellett pedig gázszámlánál mindig a https://mvmnext.hu/foldgaz... kezdetű link jelenik meg.

Az email-ben érkező elektronikus számlákon, vagy számlaértesítőkön emellett minden esetben szerepel az MVM Next-nél vezetett szerződéses folyószámla száma, a számla száma, illetőleg feltüntetjük az átutaláshoz szükséges adatokat is (bankszámlaszám, illetve a közlemény rovatba szükséges számsort).

Az MVM Next online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérjük, hogy adja meg bankkártya adatait, azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történt átirányítást követően szükséges csak beírni.

Az MVM Next elhatárolódik minden, nem hivatalos úton történő megkereséstől és csalási kísérlettől, ezek felderítésében együttműködik az illetékes hatóságokkal.

Kérjük ügyfeleinket, ha bármilyen gyanús magatartást észlelnek, haladéktalanul továbbítsák a megkeresést az adathalasz@mvm.hu email címre vagy jelezzék ügyfélszolgálatunk +36 1/20/30/70 474 9999 telefonszámán.

Közreműködő segítségüket előre is köszönjük!