A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

E-ügyintézés információk

Tervezett informatikai rendszerkarbantartás miatt 2024. április 21-én (vasárnap) 6 és 22 óra között e-ügyintézés szolgáltatásunk nem lesz elérhető.

A kényelmetlenségért elnézést kérünk, ügyfeleink türelmét köszönjük.

 

Az MVM Next Energiakereskedelemi Zrt. „Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól” szóló 2015. évi CCXXII. törvény alapján elektronikus ügyintézés biztosítására kötelezett szolgáltató.

Ez azt jelenti, hogy az egyetemes villamosenergia-szolgáltatás szerződéses ügyek intézhetők e-ügyintézéssel.

Kérjük, az alábbiakra ügyeljen ügyintézéskor:

- olvassa el honlapunk online ügyfélszolgálatán, hogy az adott ügy intézéséhez milyen dokumentumok szükségesek, és csatolja azokat,

- töltse ki a rendelkezési nyilvántartásokat, mielőtt elindítja az ügyet,

- győződjön meg róla, hogy Ön a szerződő fél, tehát a saját nevében intézkedik, vagy a rendelkezési nyilvántartásban meghatalmazott, illetve képviseleti joggal rendelkező személy, mert csak ezekben az esetekben intézhet ügyet.

Olyan szervezetek esetén, amelyek nem szerepelnek közhiteles elektronikus nyilvántartásban, nem lehetséges az e-ügyintézés. Ilyen szervezetek például az alapítványok, egyesületek, társasházak, kamarák, egyházak, köztestületek, civil szervezetek, stb.

A választ a rendelkezési nyilvántartás alapján küldjük, ugyanakkor címzéskor mindig az MVM Next Energiakereskedelemi Zrt.-vel fennálló szerződésben szereplő e-mail-címet és postai címet használjuk.

Az ügyek ügytípustól függően részben azonnal feldolgozásra kerülnek, részben pedig ügyintézőink dolgozzák fel a kérést.

Tájékoztató Ügyfeleink részére

Tájékoztató együttműködő szervek részére

Ügyintézés megkezdéséhez az alábbiak közül válasszon:

  • Amennyiben 2021. szeptember 1-jét megelőzően már egy ideje az MVM Next volt az áramszolgáltatója, kattintson ide
  • Ha 2021. szeptember 1-je előtt az ELMŰ-ÉMÁSZ volt az áramszolgáltatója,  ide kattintva érheti el az intézhető ügyeket

Tájékoztatás azon ügyfelek részére, akiknek 2021. szeptember 1-je előtt az ELMŰ-ÉMÁSZ szolgáltatta az áramot:

Az alábbi szerinti esetekben tartoznak ebbe az ügyfélkörbe:

a) 2021. augusztus 31-én az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.-vel mint egyetemes villamosenergia-szolgáltatóval jogviszonyban álltak, 
b) bármely okból (kereskedőváltás, felhasználóváltozás, új bekapcsolás) új egyetemes szolgáltatási szerződést kötő felhasználókra, ha a szerződéssel érintett felhasználási hely az ELMŰ Hálózati Kft. vagy az MVM Émász Áramhálózati Kft. mint elosztó működési területén található.