A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Üzleti Ügyfelek Egyetemes szolgáltatói díjak 2018.1

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. által az egyetemes szolgáltatás keretében értékesített villamos energia egységára 2018. január 1-jétől változik a 4/2011. (I. 31.) NFM rendelet módosítása alapján. 2018. január 1-től szintén változnak a rendszerhasználati díj elemei, de az energiatermék jövedéki adó nem. A törvényben előírt továbbszámlázott tételek (pénzeszközök) 2017. december 22-től módosultak. Az ÁFA mértéke 27 %.

A rendszerhasználati díjak részletes meghatározását, az alkalmazási feltételeket a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének 10/2016. (XII. 20.) MEKH rendelete tartalmazza, míg a rendszerhasználati díjak egységárai a 15/2016. (XII. 20.) MEKH rendeletben találhatóak meg.

Az országosan egységes rendszerhasználati díjakról szóló tájékoztatást az MVM Démász Áramhálózati Kft. honlapján ide kattintva találhatja meg.

A 2018. évi villamosenergia-értékesítési egységárakat tartalmazó táblázatokat ide kattintva találhatja meg

Az egyetemes szolgáltatói villamosenergia-értékesítési egységár a felhasználási helyre a villamos energiát szállító elosztói engedélyestől is függ, így kérjük, hogy a táblázatok közül a felhasználási hely elosztói engedélyese szerinti táblázatot nézze meg az egységárakról.