A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Távleolvasott adatokhoz hozzáférés

A 3x80 A feletti csatlakozások esetén kötelező olyan fogyasztásmérőt telepítenie az elosztónak, amely a negyedórás fogyasztási adatok, teljesítmény és más adatokat is tárolja és ezen információk távolról, adatátviteli úton kiolvashatóak, és mérési adatközpontban összegyűjthetőek. A távleolvasott adatokat az elosztó az elszámoláshoz a kereskedők részére megküldi, és a rendszerhasználók, felhasználók részére is honlapján hozzáférést biztosít a saját adataikhoz.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt., mint egyetemes szolgáltató és kereskedő a honlapján az alábbi tájékoztatással teszi lehetővé, hogy a vele szerződésben álló felhasználók a távleolvasott adatokhoz interneten keresztül hozzáférjenek.

Az elosztók honlapjain az alábbi felsorolás szerint találja meg a távleolvasott adatokhoz hozzáférést, mely hozzáférés adatvédelmi okok miatt csak az illetékes elosztónál regisztrált felhasználóknak vehető igénybe. A területileg illetékes elosztó nevére kattintva a méréssel kapcsolatos információs oldalra juthat:

MVM Démász Áramhálózati Kft.

ELMŰ Hálózati Kft.

MVM Émász Áramhálózati Kft.

EON Áramhálózati társaságok

OPUS TITÁSZ Zrt.

Bízunk benne, hogy regisztráció után az adatok megtekintése és elemzése hozzájárul a felhasználók optimálisabb vételezési módjának, költségeinek kialakításához.

Okosméréssel rendelkező fogyasztóink a számukra megadott egyedi tájékoztatás szerint férhetnek hozzá interneten a távelolvasott adataikhoz.