A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Kereskedőváltás

Ha Ön egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználó, és villamosenergia-kereskedőt kíván váltani, választhat, hogy villamosenergia-igénye kielégítésére valamely villamosenergia-kereskedővel, vagy a felhasználási helyen illetékes egyetemes szolgáltatóval köt szerződést. 

Az egyetemes szolgáltatás sajátos villamosenergia-értékesítési, -szerződéskötési mód, amelyet az erre jogosultak meghatározott minőségben és áron vehetnek igénybe. Egyetemes szolgáltatásra jogosultak a lakossági fogyasztók, valamint a kisfeszültségen vételező, összes felhasználási helyük tekintetében együttesen 3*63 A-nál nem nagyobb csatlakozási teljesítményű nem lakossági felhasználók.

Külön kezelt intézményi felhasználóként – ha egyébként nem jogosult egyetemes szolgáltatásra – az egyetemes szolgáltatásra vonatkozó árképzési szabályoknak megfelelő áron szintén jogosult az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-nél villamosenergia-vásárlási szerződés kötését kezdeményezni.

Külön kezelt intézmények: központi költségvetési szerv, központi költségvetési szerv költségvetési intézménye, helyi önkormányzat, helyi önkormányzat költségvetési intézménye, valamint normatív állami támogatásban részesülő, közfeladatot ellátó, nem nyereség- és vagyonszerzési célt szolgáló egyéb intézmény.

Ha az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-vel mint egyetemes szolgáltatóval történő szerződéskötés iránt érdeklődik, akkor kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat

Az egyetemes szolgáltatói szerződési feltételeket az üzletszabályzatunk, míg az árszabásokat, egységárakat a nem lakossági egyetemes szolgáltatói ártájékoztató oldalán találhatja meg.

Ha szabadpiaci ajánlatot kíván kérni tőlünk, akkor kérjük, kattintson ide.

Felhívjuk érintett ügyfeleink figyelmét, hogy a vészhelyzet idejére érvényes kormányrendelet alapján az oldalon szereplő tájékoztatás egyes részeitől átmenetileg eltérően járunk el A 2022. augusztus 1-jétől hatályos változásokkal kapcsolatos részletes tájékoztató lakossági ügyfelek részére itt, nem lakossági ügyfelek részére itt található.

(217/2022. (VI. 17.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet ideje alatt az egyetemes szolgáltatásra jogosultak körének meghatározásáról).