A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Ki- és visszakapcsolás

Ügyfeleink részére számlát küldünk a villamosenergia-szolgáltatásért fizetendő összegről. A fizetendő összeget a számla fizetési határidejére kell rendezni. Kérjük, hogy a fizetési határidőre fokozottan figyeljen, mert a késedelmes napok után késedelmi kamatot számolunk fel, illetve fizetési értesítők kiküldése esetén annak költségét, valamint nem lakossági felhasználók esetén behajtási költségátalányt is felszámíthatunk. (Az aktuális külön díjakat ide kattintva találja.)

A villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 47/A. §-ban foglaltak alapján, ha Ön mint egyetemes szolgáltatásra jogosult nem lakossági felhasználó fizetési kötelezettségének teljesítésével 30 napot meghaladó késedelembe esik, akkor az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. kezdeményezheti az elosztónál a felhasználási hely kikapcsolását.  
A kikapcsolásra és az azzal járó szolgáltatásszüneteltetésre vonatkozó értesítést tértivevényes levélben vagy az átvétel igazolására alkalmas más módon közöljük, amelyben tájékoztatjuk a hátralék összegéről, illetve az összeg befizetési határidejéről. Kérjük, a befizetési határidőre ügyeljen, mert annak betartása esetén elkerülhető a kikapcsolás.

Fontos tudni, hogy a kikapcsolást végző munkatársak nem fogadhatják el a tartozás összegét a helyszínen, és nincs jogosultságuk felülbírálni a kikapcsolás megalapozottságát.

Visszakapcsoláshoz szükséges teendők
A visszakapcsolásra az üzletszabályzatunkban rögzített feltételek teljesítése mellett a felhalmozott tartozás hiánytalan rendezése, a visszakapcsolásnak ügyfélszolgálatunkon történő megrendelése, a visszakapcsolás díjának  befizetése és a befizetések felénk történő igazolását követő napon kerül sor. Tájékoztatjuk, hogy bankkártyával ügyfélszolgálati irodánkban is rendezheti tartozását.

A ki- és visszakapcsolásra vonatkozó részletes szabályokat üzletszabályzatunk tartalmazza.