Ugrás a tartalomra

Még két napig diktálhatnak az MVM ügyfelei

Augusztus 5-éig diktálhatnak az MVM ügyfelei a két kedvezményes év fordulójára, de ez nem kötelező. A rezsicsökkentés tavaly nyár óta fennálló rendszerében nincs változás, így 2023. augusztus 1-jétől újabb egy éves időszakra az MVM továbbra is változatlan feltételekkel biztosítja lakossági ügyfeleinek a rezsicsökkentett földgázt és villamos energiát.

Az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet éves szinten határozta meg a kedvezményes, rezsicsökkentett áron igénybe vehető energiamennyiséget, ennek megfelelően 2023. augusztus 1-től 2024. július 31-ig továbbra is kedvezményes árszabás szerint biztosítja az energiaszolgáltatást lakossági ügyfelei számára az MVM.

Az új kedvezményes időszak kezdetén augusztus 5-éig lehet mérőállást diktálni, amelyet elektronikus csatornákon (telefon, mobilapp, online ügyfélszolgálat) tudnak az ügyfelek legkényelmesebben megtenni. A kedvezményes év fordulójára augusztus 5-éig diktált, vagy diktálás hiányában becsült mérőállás legkésőbb a soron következő éves elszámolószámlán jelenik majd meg. Nem szükséges diktálnia azoknak, akiknek az éves fogyasztása a kedvezményes mennyiség alatt van, és azoknak sem, akiknek amúgy is ekkor van diktálása vagy leolvasása.

A kedvezményes mennyiség villamos energia esetében továbbra is évi 2523 kWh, földgáz esetében pedig évi 63 645 MJ, azaz legalább 1729 m3 felhasználási helyenként. Fontos tudni, hogy az éves kedvezménykeret az adott kedvezményes évben használható fel.