A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

ÁRSZABÁSOK LAKOSSÁGI FELHASZNÁLÓK RÉSZÉRE AZ EGYETEMES SZOLGÁLTATÁSBAN

EGÉSZ NAPOS FOGYASZTÁSRA, BÁRMELY FELHASZNÁLÁSI CÉLRA ALKALMAZHATÓ ÁRSZABÁSOK

A1 árszabás

Kinek ajánljuk?

Minden egyetemes szolgáltatásban vételező lakossági felhasználónak, aki egész nap, napszaktól függetlenül, azonos áron szeretné a villamos energiát megvásárolni. 

A2 árszabás

Kinek ajánljuk?

Azon egyetemes szolgáltatásban vételező lakossági felhasználónak, akinek a villamosenergia-fogyasztása meghatározó része az éjszakai, vagy hétvégi időszakra esik. Ezen árszabással a nap bármely időszakában vételezhet, de az elszámolás során a villamos energia egységára eltérő lesz a csúcs- és a völgyidőszakban. Fontos, hogy ezen árszabás esetében a csúcsidőszakra eső fogyasztás egységára magasabb, mint az A1 árszabás.

A csúcs- és völgyidőszak meghatározását ide kattintva olvashatja.

VEZÉRELT, KÜLÖN MÉRT ÁRAMKÖR FOGYASZTÁSÁRA ALKALMAZHATÓ ÁRSZABÁSOK

A vezérelt villamosenergia-szolgáltatás nem egész nap, csak szakaszosan, a szolgáltató által meghatározott időszakokban érhető el. A szolgáltató naponta, összesen minimum 8 (a nyári időszámítás idején 7) óra időtartamra biztosít villamosenergia-ellátást.

Vezérelt, külön mért áramkörről működtethető berendezések:

Bármely, szakaszosan is biztonságosan üzemeltethető, fixen (nem dugaszolhatóan) csatlakoztatott felhasználói berendezések. Általában az elektromos forróvíztárolók (villanybojlerek), vagy villamos hőtároló kályhák működtethetőek kedvezően a vezérelt, külön mért áramkörön.

B Alap árszabás

- Külön mért, vezérelt fogyasztásmérővel rendelkező lakossági ügyfeleink számára nyújt kedvező árú villamosenergia-ellátást.
- Önállóan nem, csak az A1 és A2 árszabás mellé választható tarifa.

Kinek ajánljuk?

Azon ügyfeleinknek, akik a meleg víz előállítására elektromos forróvíztárolót (bojlert) használnak.

B Komfort árszabás (kizárólag az MVM Démász Áramhálózati Kft. ellátási területén)

- Ha rendelkezik vezérelt áramkörrel, a B Komfort árszabás biztosítja Önnek, hogy több alkalommal és hosszabb ideig használhassa a vezérelt mérőre csatlakoztatott berendezéseit, a B Alap árszabáshoz képest 50%-kal több felfűtési ideje legyen.
- Naponta összesen legalább 12 órás vezérlési időtartammal (felfűtési időszakkal) állunk rendelkezésére.
- Ezt a tarifát díjmentesen igényelheti, ha a vezérelt külön mérés már ki van alakítva.

Kinek ajánljuk?

Azon ügyfeleinknek, akiknek a B Alap árszabás nem nyújt elegendő felfűtési időt, nagyobb a melegvíz-felhasználási igényük. Pl. ahol nagy az egy háztartásban élők száma, vagy akik napközben is használnak meleg vizet.

H árszabás

SPECIÁLIS ÁRSZABÁS HŐSZIVATTYÚ ÉS MEGÚJULÓ ENERGIÁBÓL ÉPÜLET HŐELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ BERENDEZÉS RÉSZÉRE:

Kinek ajánljuk?

- Külön mért felhasználói áramkörrel rendelkező ügyfeleink vehetik igénybe október 15. és április 15 között a legalább 3,4 szezonális fűtési jóságfokú hőszivattyúk, azaz napenergiából és egyéb megújuló energiaforrásokból nyert hőt épületek hőellátására hasznosító berendezések és ezen berendezések üzemeltetését közvetlenül szolgáló készülékek fogyasztásának elszámolására.
- Egész napos vételezési lehetőséget biztosítunk, napszaktól függetlenül.
- A felhasználási helyen lévő H árszabásra jogosult berendezések külön mért felhasználói áramkörének fogyasztását fűtési idényen kívül az A1 árszabás magasabb díjtételével számoljuk el.