A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Nyilatkozat és elszámolási kérelem

Magánszemély az alábbi feltételek együttes teljesülése esetén jogosult a kifizetést számla nélkül, kifizetési kérelem benyújtásával igényelni

  • a villamos energiát lakossági ügyfélként fogyasztja,
  • a HMKE a saját háztartási szükségleteinek fedezésére szolgál,
  • eseti jelleggel fordul elő betáplálási többlet a háztartási méretű kiserőművel termelt és a közcélú hálózatba betáplált villamos energia elszámolása során.

A felhasználó felelőssége eldönteni, hogy a fenti feltételnek megfelel-e. Ha megfelel, az elszámoláshoz az általa hiánytalanul kitöltött és aláírt nyomtatványt kell beküldenie a nyomtatványban megadott címre:

Kifizetésre kizárólag a hiánytalanul és pontos adatokkal kitöltött nyomtatvány alapján van lehetőség. A fenti nyomtatványoktól eltérő formában megtett nyilatkozat érvénytelen.

Ha az Ön felhasználási helyén már bruttó elszámolás van érvényben, a betáplálás automatikus elszámolásához a „Nyilatkozat és elszámolási kérelem bruttó elszámoláshoz” nyomtatványt töltse ki. A beérkezést követő feldolgozás utáni számlák esetén a kifizetés már automatikusan fog történni. 

Ha van olyan korábbi elszámolási időszak, amelyre az automatikus kifizetés még nem érvényes, de az Ön felhasználási helye már bruttó elszámolásban volt, akkor a „Nyilatkozat és eseti elszámolási kérelem bruttó elszámoláshoz” nyomtatványt töltse ki, (havi) elszámolási időszakonként egyet.

A kifizetési kérelem elszámolószámlánként nyújtható be. Ha több elszámolószámla alapján kér kifizetést, akkor több kifizetési kérelmet nyújtson be. Ha egy kifizetési kérelmen több elszámolószámla adatát is feltünteti, akkor a kérelmét feldolgozás nélkül visszaküldjük.

Abban az esetben, ha a fenti feltételeknek nem felel meg, számlát kell kiállítania, amelyhez itt adunk részletes tájékoztatást.