A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Számlainformációk

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. mint villamos energia egyetemes szolgáltató a vonatkozó jogszabályi előírások alapján az alábbi tájékoztatásokat adja.

A kereskedőváltás feltételei, előnyei

A felhasználónak lehetősége van arra, hogy a részére értékesítőt megválassza azon villamosenergia-kereskedők közül, akik szerződéskötési ajánlatot adnak felhasználási helyének ellátására. A lakossági és egyes nem lakossági felhasználók egyetemes szolgáltatót is választhatnak a villamosenergia-vásárlási szerződés megkötéséhez.
A kereskedőváltás feltételeiről, előnyeiről az ún. energiafogyasztói ellenőrző lista 14. oldalán kezdődő IV. SZABAD KERESKEDŐVÁLASZTÁS fejezetben olvashat. A lista elérhető itt vagy a bal oldali Ügyfélkapcsolat menüpont alatt.

A felhasználó bíróságon kívüli vitarendezéssel kapcsolatos jogai és a jogvitában illetékes szervek elérhetőségei

A vitarendezéssel kapcsolatos információkat ezen az oldalon találja meg.


A fogyasztóvédelmi rezsipontok elérhetősége

A fogyasztóvédelmi rezsipontokat mint egyablakos kapcsolattartó pontokat a megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi osztályai működtetik. A fogyasztóvédelmi rezsipont feladata a villamosenergia-, földgáz-, távhő-, víziközmű-, hulladékgazdálkodási közszolgáltatást, nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz-közszolgáltatást, valamint a vezetékes PB-gáz-szolgáltatást és a PB-gáz tartályban vagy palackban történő forgalmazását érintő területen a fogyasztók tájékoztatása a vonatkozó jogszabályi előírásokról, a fogyasztók által kezdeményezhető hatósági eljárásokról, továbbá az igénybe vehető igényérvényesítési eszközökről.
A rezsipontok elérhetőségét tartalmazó oldalt ide kattintva érheti el.

Az összehasonlító eszköz elérhetősége

Az összehasonlító eszköz elérhetősége
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által működtetett, független összehasonlító eszköz hatékony segítséget biztosít a felhasználók számára a piacon elérhető különböző energiaajánlatok értékeléséhez. 
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által működtetett, felhasználók számára a villamosenergia-piacon elérhető ajánlatokra vonatkozó tájékoztatást szolgáló összehasonlító eszköz elérhetősége: https://eka.mekh.hu/