Ugrás a tartalomra

Külön igénylés nélkül kapnak jóváírást a feltöltőkártyás fogyasztók

A mai naptól fogva az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. minden előre fizetős mérőt használó ügyfele számára egységes elszámolási módot biztosít. Továbbá automatikusan jóváírja a különbözetet minden olyan felhasználónak, aki 2022. augusztusában nem csak rezsicsökkentett áron tudta feltölteni előre fizetős árammérőjét.

A rezsicsökkentés továbbra is minden magyar háztartás számára megmarad az átlagfogyasztás mértékéig. Az azt meghaladó fogyasztás elszámolása lakossági piaci áron történik, amely a világpiaci árhoz képes jóval kedvezőbb. Az előre fizetős árammérők esetén alkalmazott, napokra kiszámolt elszámolási mód megszűnt, a továbbiakban az MVM Next a földgázügyfeleknél már érvényben lévő rendszer mintájára, egységes elszámolási módot biztosít minden felhasználó számára.

Azon felöltőkártyás ügyfelek, akik augusztus hónapban nem csak a rezsicsökkentett áron tudtak áramot vásárolni, visszamenőleg automatikus jóváírásban részesülnek. A korábbi számlákat a társaság érvényteleníti, és az új elszámolási mód szerint újra kiállítja. Az MVM Next régi ügyfelei számára a piaci ár és a rezsicsökkentett ár különbözete a folyószámlájukra érkezik majd, így a túlfizetést későbbi töltés esetén fel tudják használni. Azon ügyfelek számára, akiknek tavaly még az ELMŰ-ÉMÁSZ volt az áramszolgáltatója, a társaság szeptember folyamán egy feltöltőkódot generál, amelyet elküld az ügyfélnek, ez pedig egy tetszőleges későbbi időpontban lesz felhasználható.

Az előre fizetős mérők feltöltését a 2022. augusztus 1. és 2023. július 31. közötti időszakban áramban 2523 kWh feltöltés mennyiségig a kedvezményes rezsicsökkentett, ezen szint felett pedig lakossági piaci áron fogja elszámolni az MVM Next egységesen, minden ügyfelénél.