Ugrás a tartalomra

Az MVM idén is segít megőrizni a családi otthonok melegét az ünnepi időszakban

Az MVM 2023. december 15. és 2024. január 8. között háromhetes önkéntes kikapcsolási moratóriumot hirdet lakossági ügyfeleinek. Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az MVM egyetlen lakossági ügyfelénél sem kapcsolja ki az áramot és a földgázt az ünnepi időszakban.

„Az áram- és földgázszolgáltatásban bejelentett kikapcsolási moratóriummal szeretnénk felelős szolgáltatóként hozzájárulni a szeretet ünnepéhez, hogy az a békés együttlétről szóljon. Az MVM a folyamatos energiaellátást biztosítva segít abban, hogy a karácsony és az újév körüli ünnepi időszakot minden család nyugalomban tölthesse” – mondta Hiezl Gábor, az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. vezérigazgatója.

Az MVM önkéntes kikapcsolási moratóriuma nemcsak a védett ügyfeleket érinti, hanem azokat a lakosokat is, akiknek 60 napon túli számlatartozása van. Az intézkedés az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-vel egyetemes szolgáltatási szerződésben álló, lakossági ügyfelekre terjed ki. Nem vonatkozik azonban azokra, akiket már korábban kikapcsoltak a szolgáltatásból, ahogy az üzleti, illetve más energiakereskedővel szerződésben álló ügyfelekre sem.