A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Tippek költözéshez

Újságelőfizetés

Értesítse a lapkiadó(ka)t lakcímének megváltozásáról, hogy előfizetett újságjait idejében a pontos címére kapja meg.

http://www.ujsag.lap.hu

 

Hivatalok, okmányirodák

Jelentse be lakcímváltozását valamennyi érintett Hivatalban (Okmányiroda – személyigazolvány, lakcímkártya, jármű forgalmi engedély; Munkaügyi Hivatal; NAV; biztosító társaságok, pénztárak, bankok... stb.)

 

Gyerekek

Költözéskor épp elég nagy a felfordulás, és a kis gyermekek nem igazán tudnak részt venni a költözésben. Ha teheti, kérje meg a nagyszülőket, rokonokat, barátokat, hogy rövid időre vigyázzanak a kicsikre. Szóljon időben nekik, ne az utolsó pillanatban, annak senki sem örül.

Ha gyermekünk bölcsödét, óvodát, iskolát vált, időben érdeklődjünk utána, milyen lehetőségek vannak az új környéken.

 

Munkahely

Tájékoztassa munkaadóját időben a költözésének időpontjáról, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen elkéredzkednie.

 

Bank

Keresse fel bankját a költözés alkalmával, hogy a bankszámla kivonatok az új címére érkezzenek! Egyúttal megbízhatja bankját csoportos beszedéssel. Az MVM Next Energiakereskedelem számos olyan előnyt kínál most csoportos beszedéssel fizető Ügyfeleinek, amelyek miatt igazán érdemes váltani!

 

Szolgáltatók

Minden szolgáltatónál be kell jelentünk a lakcímváltozást, az új tulajdont (áram, gáz, víz, telefon, TV, távhő). Ingatlan adás-vétel esetében a mérőórákat le kell olvasni, számlákat ki kell egyenlíteni.

Az MVM Next Energiakereskedelem honlapján megtalálható a régi felhasználási hely megszűntetését bejelentő nyomtatvány (szerződésfelmondás), amit ez esetben ki kell tölteni.

 

Lomtalanítás

A költözés nagyszerű alkalom, hogy megszabaduljunk az évek alatt felhalmozódott kacatoktól. Figyelje a környezetében rendezett lomtalanításokat, így a szemétszállítási költségeket megtakaríthatja. Környezetünk megóvása érdekében használja a szelektív hulladékgyűjtés céljából kihelyezett konténereket!

 

Takarítás

Szerződésben foglaltak, vagy szóbeli megállapodás szerint kötelessége lehet az ingatlant kitakarítani (pl. kifesteni stb.). Erről ne feledkezzen meg időben gondoskodni!

 

Ingatlan átadása-átvétele

Az ingatlan átadásának, átvételének időpontjáról, az ingatlan állapotáról írásban állapodjanak meg. Mérőórákat olvassák le, aláírással együtt dokumentálják. Hívja fel az MVM Next Energiakereskedelem telefonos ügyfélszolgálatát (06-40-82-22-82), amelyen keresztül elintézheti a szerződésváltozással kapcsolatos ügyeit is!

 

Ingatlan bérlés

Ingatlan bérlése során általában egy havi kauciót kér a bérbeadó, ez akár fedezetet adhat a felmerülő károkra. Ingatlan bérlés felmondása mindig írásban történjen, általában egy havi felmondási időt határoznak meg.

A lap tetejére