Ugrás a tartalomra

Adathalász csalók küldenek hamis energiaszámla-értesítőket

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak. Felelős energiaszolgáltatóként ügyfeleink védelmét szem előtt tartva kérjük, hogy a kapott számlaértesítőket nézzék meg figyelmesen.

A megtévesztő, adathalász levelek felismerhetők, az árulkodó jelekkel kapcsolatban tájékoztató weboldalt hoztunk létre, ahol ügyfeleink minden szükséges információt megtalálnak: https://www.mvmnext.hu/adathalaszat

A csalók különböző, jellemzően nem magyar e-mail címekről küldik ki a számla elkészültére vonatkozó adathalász levelet, amelyben az adatok gyakran nem pontosak, a számla összege jellemzően nem felel meg a fogyasztás alapján várt értéknek. Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy az MVM Next számlaértesítői kizárólag az alábbi feladóktól érkezhetnek: ugyfelszolgalat[AT]online.mvmnext.hu, noreply[AT]mvmnext.hu vagy onlineugyfelszolgalat[AT]mvmee.hu.

Fontos, hogy az email-ben érkező elektronikus számlákon, vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepel az MVM Next-nél vezetett szerződéses folyószámla száma, a számla száma, illetőleg feltüntetjük az átutaláshoz szükséges adatokat is (bankszámlaszám, illetve a közlemény rovatba szükséges számsort).

Az MVM Next online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérjük, hogy adja meg bankkártya adatait, azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történt átirányítást követően szükséges csak beírni.

Az MVM Next elhatárolódik minden, nem hivatalos úton történő megkereséstől és csalási kísérlettől, ezek felderítésében együttműködik az illetékes hatóságokkal.

Kérjük ügyfeleinket, ha bármilyen gyanús magatartást észlelnek, haladéktalanul továbbítsák a megkeresést az adathalasz[AT]mvm.hu email címre vagy jelezzék ügyfélszolgálatunk +36 1/20/30/70 474 9999 telefonszámán.

Közreműködő segítségüket előre is köszönjük!