A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Jelentősen csökken a mikrovállalkozások részére az áram ára

2023. április 30.
 

Budapest, 2023. április 29. – Az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő mikrovállalkozások a nem lakossági egyetemes szolgáltatás árképzésnek megfelelő áron jogosultak villamos energiát vételezni a 4 606 kWh kedvezményes éves összesített villamosenergia-felhasználás erejéig.

Az ezen mennyiségeket meghaladó fogyasztás elszámolása az egyetemes szolgáltatáson belüli hirdetményi áron történik. A mikrovállalkozások működőképessége megőrzése érdekében mind a sávhatár alatti, mind a piaci ár jelentősen csökken 2023. május 1-jétől. A lakossági ügyfelekre vonatkozó földgáz- és villamosenergia egységárak nem változnak.

Módosult a villamos energia egyetemes szolgáltatás árképzéséről szóló 4/2011. (I. 31.) NFM rendelet, amely alapján az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő mikrovállalkozások részére a nem lakossági egyetemes szolgáltatás árképzésnek megfelelő villamos energia nettó egységára felére csökken, árszabástól és elosztási területtől függően 13,49 Ft/kWh és 29,28 Ft/kWh között érhető el 2023. május 1-jétől. A Kormány döntése nyomán ezzel párhuzamosan a 217/2022 (VI.17.) Korm. rendeletben meghatározott kedvezményes áron igénybe vehető 4 606 kWh/év fogyasztás felett alkalmazott egységárakat és áralkalmazási feltételeket az MVM Next hirdetményben teszi közzé, az egyetemes szolgáltatáson belül biztosított hirdetményi árak a korábbi árszabások egységáraihoz képest jelentős mértékben, 65-74%-kal csökkennek, 2023. május 1-jétől árszabástól függetlenül egységesen nettó 30,2367 Ft/kWh áron érhetőek el.

A 2023. május 1-jétől érvényes, aktuális egyetemes szolgáltatói egységárak nem lakossági ügyfeleknek ITT érhetők el.